Nelu Popa le garantează reșițenilor locuri de muncă! Ioan Crina aruncă fumigene!

explo 1000x200

Candidatul liberalilor pentru Primăria Reșița, Ioan Popa, a aflat parte din strategia contracandidatului de la PSD, actualul viceprimar, Ioan Crina, și a început să dezamorseze bombele pe care acesta ar intenționa să le lanseze înainte de intrarea oficială în campania electorală! Practic, Popa îl acuză voalat pe Crina că ar pregăti o cacealma!

Popa a afirmat într-o conferință de presă susținută astăzi că, în următoarele săptămâni, are cunoștință că un candidat pentru Primăria Reșița va veni de mână cu un mare investitor și va anunța cu surle și trâmbițe crearea a 1.500-2000 de locuri de muncă, ceea ce ar fi o soluție salvatoare a orașului și, totodată, ieșirea lui din starea nefericită în care se află. „Dacă cineva voia să facă locuri de muncă și era la volan, ca să spun așa, era în conducerea administrativă a acestui oraș, ar fi putut să o facă până acum. Nu ar trebui să credem că în ultimele șase sau opt săptămâni de mandat ar putea să aducă investitorii strategici. Mai mult decât atât, un investitor serios nu vine să fie prezentat cu două luni înainte de alegeri de către un candidat la primărie!”, a declarat liberalul, cu trimitere clară la Ioan Crina.

Actualmente viceprimar cu atribuții de primar după ce șpăgarul Stepanescu a fost luat în cătușe de la cârma orașului, Ioan Crina i-a replicat lui Popa prin intermediul expressdebanat.ro, explicând că lucrurile pe care le-a aflat contracandidatul său sunt în mare parte reale. Ce să fac dacă acum a venit investitorul?! Sunt discuții premergătoare, nu am anunțat nimic, nu e nicio fumigenă. Este o chestiune reală! O să modificăm în prima ședință de Consiliu Local regulamentul parcului industrial pentru a permite și dezvoltatorilor accesul acolo. Facem ce trebuie. Nu țin asta pentru a mă avantaja electoral. Avem niște solicitări, dar acolo s-a moștenit regulamentul întocmit în perioada ADR-ului, în care sunt niște măsuri restrictive. Practic, dezvoltatorii nu aveau voie să investească. Vom modifica regulamentul pentru a fi avantajați cei care închiriază și aduc muncitori mai mulți. Eu m-aș bucura să reușesc să aduc acești investitori și sunt discuții pentru mai mult de 1.500 de locuri de muncă. Îl sperie cumva pe domnul Popa faptul că se pot rezolva problemele?!”

Trecând peste schimbul de replici cu Crina, candidatul PNL a prezentat și optica sa cu privire la crearea de locuri de muncă în municipiu. „Eu, Ioan Popa, le garantez reșițenilor că voi aduce investiții și voi crea locuri de muncă, însă modul în care eu văd renașterea acestui oraș este legat de companii care să aibă 200 până în 500 de angajați. Nu cred că Reșița își mai dorește riscul de a sta pe unul sau doi mari investitori având în vedere istoria pe care am trăit-o în ultimii 20 de ani. Orașe ca Timișoara sau Sibiu au avut șansa de a avea o industrie extrem de stratificată, cu companii mai mici care să nu fie afectate de un eventual faliment al unuia dintre jucătorii din piață. Eu îmi doresc să aduc investitori de talie mică și medie”, a explicat Popa.

banner 970 x 250