Nelu Popa face valuri! Ecluză şi turbină pe Bârzava, în Reşiţa!

Primarul Nelu Popa anunţă lansarea în aceste zile a unui proiect transfrontalier împreună cu Apele Române: „Noi scriem proiectul, noi îl depunem, dar ei sunt lideri de proiect, pentru că sunt administratorii Bârzavei“.

Primarul Reşiţei a declarat, pentru expressdebanat.ro, că a discutat la Timişoara cu Titu Bojin, şeful Apelor Române Banat, despre un proiect transfrontalier care va fi lansat în aceste zile.

„Ne pregătim să lansăm un proiect transfrontalier în care vom decolmata Bârzava complet, după care vom pune o ecluză în zona OMV. Dar pentru că nu am (municipalitatea nu are, n.r.) administrarea Bârzavei, suntem în trei. Titular de proiect sunt Apele Române, nu noi. E ciudat, pentru că noi scriem proiectul, noi îl depunem, dar ei sunt lideri de proiect, pentru că sunt administratorii Bârzavei. Acolo punem un prag de beton, o stavilă de 2 metri, creăm un luciu de apă de circa 700 de metri până prin Luncă şi montăm o turbină pentru a produce curent electric“, ne-a declarat Nelu Popa, primarul municipiului Reşiţa.