Nelu Popa, e prea mult! „Firmele care au lucrări publice în Reșița nu-mi lucrează la investițiile personale!”

popa nedelcea

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Flavius Nedelcea, îl somează pe primarul Reșiței să renunțe la campania permanentă de imagine și să finalizeze proiectele pe care și le-a asumat!

După ce Nelu Popa i-a pasat problema redeschiderii fabricii de armament din Reșița, Nedelcea a replicat:

„Am citit cu amuzament articolul publicat astăzi în Express de Banat, articol în care domnul Nelu Popa anunță salvarea uzinei reșițene UCMR și așteaptă implicarea mea în ceea ce privește redeschiderea fabricii de armament din municipiu.

În primul rând, țin să aduc la cunoștință faptul că, citind declarațiile dumneavoastră, aș avea o întrebare. Domnule Popa, ați rezolvat toate problemele Reșiței și ale reșițenilor de ați trecut la un alt nivel?

Doriți să rezolvați în acest moment și alte probleme în afară de cele cu care se confruntă deja municipiul pe care îl conduceți?

Aș dori să știu, totodată, dacă ați tras un fum de București și ați primit informația că ați rezolvat și această problemă. Credeți că este, într-adevăr, de ajuns? Contrar așteptărilor dumneavoastră, doresc să vă informez pe această cale că problema pe care ați expus-o a fost soluționată în coaliția de guvernare și că nu trebuie să vă arogați merite! E prea mult!

Nu doresc să intru într-o polemică, chiar nu, însă eu nu procedez așa cum alege domnul Popa să o facă. Nu apar în fața reșițenilor să comunic ce visez noaptea și nici nu arunc în stânga și dreapta cu promisiuni referitoare la dezvoltarea unor proiecte pentru comunitate.

Pentru buna informare a reșițenilor și, totodată, a domnului Popa, la soluționarea problemei TMK, în momentul în care aceasta urma să fie blocată de la funcționare, am lucrat împreună cu colegii din Ministerul Economiei la OUG 79/09.06.2022, societatea funcționând în prezent sub supravegherea unui expert din cadrul ministerului. În plus, în legătură cu Rheinmetall îi comunic că nu există acreditări în momentul de față vis-à-vis de vreun acord cu această companie.

Nu în cele din urmă, referitor la situația Arsenal, țin să vă anunț că, pentru mine soluționarea acestei probleme este o prioritate. Ori domnul Popa este supărat că nu mai poate intra în posesia de terenuri și clădiri din patrimoniul Arsenal prin dare în plată sau prin alte forme de valorificare a acestora?

Totodată, domnule Popa, vă încurajez să vă ocupați de proiectele pe care le-ați început deja: trenul cu hidrogen, microhidrocentrala pe râul Bârzava, spitalul județean din Triaj, centura subterană sau funicularul muzeu.

În continuare, vă asigur de tot sprijinul meu și al colegilor mei pentru proiectele viabile care vin în sprijinul reșițenilor, așa cum am făcut-o și cu proiectul de pe Semenic.

Și, de asemenea, firmele care au lucrări publice în Reșița, nu îmi lucrează la investițiile personale!

În rest, să iertam, pentru că suntem în postul Crăciunului și să auzim numai de bine!

PS – Când ajungeți pe la București treceți și pe la mine, nu mă evitați…”