Nelu Popa: „E o stupizenie! În Reșița s-au făcut multe tâmpenii în ultimii 25 de ani!”

Două din trei instanțe judecătorești au obligat deja o firmă din Reșița să demoleze ceea ce ar fi trebuit să fie încă de acum 15 ani un hotel! 

SC Consiron Trust SRL mai are o singură cale de atac înainte de a fi obligată să aducă spațiul verde de pe malul Bârzavei, din spatele Gării Reșița Nord, la stadiul de acum 15 ani. La acea vremea, terenul respectiv a fost concesionat de către municipalitate pentru ca firma respectivă să ridice un hotel. Totul s-a oprit la nivelul fundației și al câtorva stâlpi ridicați. Lucrările au fost abandonate de foarte mult timp, dar șantierul a rămas deschis și a funcționat pe post de garaj pentru utilajele firmei. Primarul Reșiței spune că are deja un plan imediat după ce sentința rămâne definitivă. „Așteptăm să se epuizeze toate căile de atac după care vom pune agentul economic să elibereze zona, să o pună la dispoziție Primăriei așa cum era inițial. Este o zonă frumoasă, între două poduri, probabil vom pune niște plante acolo”, a explicat Nelu Popa. 

Edilul-șef i-a criticat totodată pe predecesorii săi care au autorizat o astfel de construcție în zonă, apreciind că, în cazul în care hotelul chiar s-ar fi ridicat, nu s-ar fi încadrat deloc în peisaj. Mai mult, ar fi umbrit două obiective importante. „În Reșița s-au făcut multe tâmpenii în ultimii 25 de ani. Gara de Nord, lăsând la o parte cum arată ea azi, e o construcție din anii 75-80, o construcție interesantă, cu o anumită arhitectură, pusă față în față cu catedrala. Deci, în acest interval nu aveai ce să intercalezi alte clădiri, e o stupizenie. Dar nu este singura, s-au mai făcut alte  stupidități de genul ăsta. S-a dat în concesiune inclusiv pasajul de la Nera. Oamenii nu au înțeles ce înseamnă urbanism, dezvoltare, infrastructură.  De la Intim în jos și pe fiecare stradă care face dreapta din bulevard sunt chioșcurile venite până în bordură astfel încât dacă un om într-un cărucior vrea să meargă de pe bulevard, să intre pe o stradă laterală, Buziaș, Herculane și așa mai departe, e obligat să coboare pe carosabil. Deci nu s-a ținut cont de nimic, de absolut nimic!”, a mai spus primarul Popa.