Nelu Popa: „Ce să fac cu zăpada?! Să o iau în buzunar, să o duc acasă?!”

Primarul Reșiței a fost scos din sărite când i s-a reproșat că pe multe din străzile municipiului există încă zăpadă după două zile de ninsoare abundentă și fără întrerupere!

Prea puțini reșițeni au pus mâna pe lopeți ca să curețe căile de acces sau locurile de parcare, cum la fel de adevărat este că poate și angajații municipalității puteau face mai mult. În special în stațiile de autobuz și pe trotuarele din zonele intens circulate! Cei mai mulți însă au preferat să înjure primarul că nu vine nimeni să-i scoată din nămeți. Nelu Popa a fost efectiv șocat de unele reproșuri ce i-au fost aduse, trecându-i prin minte ce fac alții mult mai civilizați ca noi. Închid pur și simplu cartiere întregi, străzi și alei, interzic circulația autoturismelor și asigură transport public până când vremea rea se domolește și se poate interveni. Și nu se mai plânge nimeni!

„A nins 48 de ore non-stop. Știam lucrul ăsta de miercuri. Joi l-am discutat cu colegii de la Secție și strategia a fost a mea persoanală și mi-o asum. Atunci când ninge non-stop 48 de ore este inutil pe anumite artere, pe anumite capilarități, să intervii după zece ore și apoi după alte zece și tot așa să intervii din nou. În situații de genul ăsta se fac arterele principale ale orașului, pentru a putea lucra salvarea, pompierii, școlile, după care lucrezi pe capilarități și ceea ce este cu un grad mai mic de utilizare, adică nu e necesară strada aia toată ziua, pe alea intervim după ce s-a oprit ninsoarea. Lucru pe care îl facem de ieri! Au fost nenumărate mesaje pe care le-am primit pentru a merge să deszăpezim un loc sau altul. În 24 de ore vom avea descongestionat tot traficul pe toate străduțele lăturalnice. Am fost personal la Moniom, la Țerova, în Doman, în Dealul Crucii, la Minda, peste tot în oraș și cred că, dacă facem comparație cu alte orașe din apropierea Reșiței care au trecut prin aceleași intemperii, cred că stăm bine. Dacă cineva e nemulțumit să le reverse asupra mea. Eu le mulțumesc colegilor de la Secție, am avut șoferi care au stat pe utilaje și câte 16 sau 18 ore și le mulțumesc în mod special tuturor reșițenilor care în ultimele 48 de ore au avut o lopată în mână. Chiar și 10 minute!”, a comentat situația primarul Reșiței.

Începând de astăzi, atenționează edilul-șef, în funcție de gravitatea situației, municipalitatea va aplica sancțiuni celor care nu au pus mâna pe lopată. „Sunt oameni și oameni. Din păcate însă, în ultima vreme sunt tot mai puțini cei care pun mâna și acționează. Previziunile sunt că vor crește temperaturile și va urma o topire masivă. Ce să fac cu zăpada?! Să o iau în buzunar, să o duc acasă?Lucrăm non-stop!”, a mai afirmat Popa.

banner 1000 x 100 hd