Nelu Popa, campion al absorbției fondurilor europene, un exemplu de bune practici în România!

Primarul Reșiței e apreciat drept unul dintre cei mai performanți edili din țară de către reprezentanții Guvernului!

Venit în Caraș-Severin pentru a inspecta mai multe lucrări de investiții derulate de Consiliul Județean și Primăria Reșița din fonduri europene, secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ovidiu Cîmpean, a remarcat că Nelu Popa e printre primarii care au atras cei mai mulți bani europeni pentru realizarea unor investiții absolut necesare și care se derulează fără probleme deosebite. „Popa e unul din campionii absorbției fondurilor europene, este un model, un exemplu de bune practici la nivel național. Cu ocazia acestei vizite am vorbit și de proiectele viitoare, și despre posibilitățile de finanțare.”, a spus Cîmpean.

Primarul Reșiței anunță că nu se oprește la cele aproximativ 150 de milioane de euro accesate până acum. „Sunt convins că vom face o absorbție bună și în ciclul financiar următor. Proiectul tramvai este cel mai mare proiect postrevoluționar din oraș, aproape 100 de milioane de euro, suntem contracronometru până în decembrie 2023, dar avem șansa unui constructor bun, care sunt convins că va duce lucrarea la bun sfârșit în timp util.”, a declarat edilul-șef al reședinței de județ.

Trei dintre cele mai importante pregătite de Popa pentru următorul exercițiu financiar sunt modernizarea infrastructurii în cartierele Micro 1,2,3 și 4,  reconversia funicularului, construirea a opt poduri pietonale și a promenadei pe partea dreaptă a Bârzavei și introducerea apei potabile și a canalizării în stațiunea Secu și pistă de biciclete pe toată lungimea drumului de legătură.