Nelu Popa aduce în patrimoniul Reșiței terenurile din Mociur! Aproape gratis!

Terenurile și clădirile SC Eurometal, de pe platforma industrială Mociur, vor ajunge în proprietatea orașului, chiar dacă votul consilierilor locali PSD a fost negativ!

Cele șapte hectare de teren, pentru care prețul scăzuse de la 3 milioane de euro la doar 600.000, au fost cumpărate de o firmă din Târgu Mureș după ce Consiliul Local Reșița nu s-a mai înscris la licitație. Consilierii locali social-democrați s-au îndoit la acel moment de oportunitatea investiției. Mai exact, au refuzat să creadă că se vor găsi ulterior oameni de afaceri interesați să investească în acea zonă. După o vizită în teren și mai multe discuții purtate de primarul Nelu Popa și Ionuț Chisăliță, liderul grupului PSD-PMP din Consiliul Local Reșița, în plen s-a votat demararea procedurii de achiziție a unui alt teren, aflat în imediata vecinătate. Primarul Popa susține însă că nici terenurile SC Eurometal nu sunt pierdute. Ba, mai mult, că acestea vor ajunge în proprietatea orașului, pentru un preț modic.

Intenţia mea a fost să luăm acel teren repede pentru că ştiam că există interes. Nu am reuşit să aprobăm asta în Consiliul Local şi le-a cumpărat o firmă din Târgu Mureş cu care am avut ulterior o discuţie. Oamenii mi-au spus că intenţia lor este să vândă fierul din hale, să le demoleze, nu au interes pe teren şi sunt de acord să ni-l dea la un preţ derizoriu sau chiar cu titlu gratuit. Eu mizez pe buna lor credinţă. Pe de altă parte, certificatul de urbanism şi autorizaţia pentru demolări noi le dăm. Vreau să semnez cu ei un protocol, pentru că vor trebui să igienizeze terenul, va trebui să-l ecologizeze şi, în cazul în care firma nu înţelege să colaboreze cu Primăria, noi vom aplica legea. Sper să reuşim să le cumulăm apoi. Am trimis scrisoare de intenţie și firmei care deține drumurile din Mociur”, a declarat Nelu Popa pentru expressdebanat.ro.