Nelu Popa a devenit expert în exproprieri! Demolează tot ce obstrucționează intrarea Reșiței în civilizație!

Edilul-șef al Reșiței n-a glumit deloc atunci când a spus că va urca pe buldozer și că va demola orice construcție care încurcă sau care strică aspectul orașului! Trei reșițeni numără deja banii după ce au aflat că municipalitatea le ia proprietățile!

Popa a deranjat multă lume după ce a anunțat că demolează toate garajele din oraș, fostul club Vintage și câte și mai câte alte imobile care îi încurcă planurile. Asta și pentru că n-a avut prea mult timp de dat explicații. Treptat însă, reșițenii s-au convins că primarul nu e un demolator, ci că, într-adevăr, noile planuri urbanistice obligă și la astfel de intervenții radicale. Înspre binele tuturor! Cel mai elocvent e exemplul cetățenilor care locuiesc în blocurile din Govândari, între Victoria și Intim. Ei au făcut mare scandal când au aflat planurile municipalității, dar acum, când au în fața blocului gazon, parcări verzi, iluminat complet schimbat și atâtea alte semne ale civilizației, nimeni nu mai are nimic de comentat. Nelu Popa spune că va merge mai departe, chiar și acolo unde se vor găsi opozanți. Pentru că are deja soluții!

„Noi am devenit specialiști în exproprieri, avem deja vreo trei puncte în oraș. Procedura e extrem de simplă, se identifică topometric terenul, se măsoară, se evaluează, se intră în negociere cu proprietarul. Dacă proprietarul nu e de acord să fie despăgubit pe valoarea evaluată, se dă o hotărâre de Consiliu în cazul respectiv și se disponibilizează suma din evaluare într-un cont pus la dispoziția proprietarului. În acel moment, terenul a devenit în proprietatea Consiliului. Cetățeanul, dacă nu e mulțumit de evaluarea pe care a primit-o, poate să dea în judecată pentru sumă, terenul fiind deja trecut în inventarul Consiliului. Legislația s-a schimbat foarte mult, în luna august s-au făcut adăugiri pe ea, poți să expropriezi pentru drumuri, pentru parcuri, nu numai pentru utilități, interes public, infrastructură. Mie îmi place să expropriez acolo unde e cazul!”, le-a explicat primarul Reșiței lui Silviu Hurduzeu și Flavius Nedelcea, liderii Consiliului Județean, care întâmpină dificultăți cu intabularea drumului Prislop-Semenic din cauza unor proprietari privați.