Nelu Popa a ales zăpada în decembrie și banii de investiții în locul noroiului din martie!

Criticat de mulți cetățeni ai Reșiței pentru modul în care au acționat angajații municipalității în zilele cu căderi importante de zăpadă, primarul Nelu Popa a prezentat cifrele care l-au determinat să lase zăpada să se topească de la sine.

„La mijlocul lunii decembrie a fost o ninsoare de 48 de ore, două zile și două nopți continuu. S-a adunat undeva la jumătate de metru, poate mai mult, de zăpadă. Noi am procedat după părerea mea într-un mod correct. Pe vremuri se lucra foarte mult cu nisip și orașul Reșița, la topirea zăpezii, în februarie-martie, vreo două-trei săptămâni, se plimbau oamenii prin noroi. După aceea, când se usca, era foarte mult praf. Noi nu mai folosim nisip, împreună cu colegii mei de la secție am hotărât să dăm clorură de calciu. Așteptăm și după aceea intervenim tot cu o frecvență de 4, 5, 6 ore, în primul rând să eliberăm căile importante din oraș, bulevardele importante, Republicii, Muncii, Făgărașului, urmând ca după oprirea zăpezii să atacăm cartierele, interiorul microraioanelor. Eu sunt mulțumit că am reușit să ținem asfaltul curat pe arterele principale”, a explicat primarul Reșiței pentru expressdebanat.ro.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Administrației publice locale i s-a reproșat că s-a intervenit târziu pe unele zone, că trotuarele au rămas deszăpezite și că în stațiile de autobuz au fost lăsate grămezi de zăpadă. „Știați că Reșița are 230 de km de trotuare?! Sunt convins că nu știe nimeni acest lucru în oraș. Reșița are 230 km de trotuare și dacă cineva și-a imaginat că 120-130 de angajați ai secției de întreținere patrimoniu pot deszăpezi manual 230 de km de trotuare se înșeală. Sunt foarte mulți reșițeni care lucrează în Austria, Germania și pot confirma că afară este o obligație de a-ți curăța în fața magazinului, în fața blocului, în fața casei. Este o obligație și dacă nu o faci ești sancționat. În România, în Reșița, eu vă garantez că 95% din populația orașului nu are o lopată, nu s-a gândit niciodată să își cumpere o lopată, nici măcar scările de bloc nu au o lopată la administratorul de bloc”, a mai spus Nelu Popa.

Primarul recunoaște totodată că putea foarte ușor să facă dispărute grămezile de zăpadă adunate în urma intervenției în stațiile de autobuz. Dar foarte, foarte scump! Iar Reșița nu-și permite astfel de lux. „Se poate, evident, să luăm și mormanele de zăpadă. Putem să le luăm, dar e un cost, întrebarea este dacă ni-l asumăm și dorim să ni-l asumăm. Sunt mașini în Canada, în America, care topesc zăpada instantaneu. Costă 4 litri de motorină pe metru cub de zăpadă! Întrebarea este, ne deranjează vizual atât de mult această zăpadă încât nu putem să o lăsam să se topească de la sine?! Asta este o întrebare pe care ar trebui să și-o pună toată lumea, eu atât am considerat că e bine să fac și atât am făcut”, a mai afirmat edilul-șef într-un interviu pentru expressdebanat.ro.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/