„Neagra” iese din anonimat. Locomotiva va fi expusă publicului larg!

casinoherculane by sungarden

Cel puțin pentru 2 ani de zile, locomotiva cu aburi de tipul 50 065, denumită și „Neagra”, va rămâne la Oravița. Autoritățile locale au decis că preia locomotiva în custodie până în 2016.

În cursul zilei de astăzi a fost semnat protocolul de predare și preluare în custodie a locomotivei cu aburi de tipul 50 065  între Societatea Feroviară de Turism ,,S.F.T. – C.F.R.” SA și Primăria orașului Oravița. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 2 ani de zile, timp în care „Neagra” va fi expusă în perimetrul Gării Oravița publicului larg.

Toate costurile de amenajare a spațiului pentru expunere vor fi suportate de către primărie. Acestă acțiune este doar un prim pas în demersurile pe care Primăria Oravița dorește să le pună în practică, urmând ca în perioada următoare, cu acordul CFR, Primăria Oravița să inițieze o campanie de atragere de fonduri pentru a putea repara locomotiva.

În cazul în care se va găsi finanțarea necesară pentru repararea locomotivei, următorul pas al proiectului este punerea în funcțiune a locomotivei, pe traseul turistic Oravița -Anina, cunoscut și sub denumirea „Semeringul Bănățean”.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

„Locomotiva a fost preluată de către Primăria Oravița, în custodie, pentru o perioadă de 2 ani de zile. În acest timp vom amenaja un spațiu în perimetrul Gării Oravița, unde vom expune locomotiva publicului larg. Cu acordul CFR, vom încerca să găsim surse de finanțare pentru repararea cazanului locomotivei și punerea ei în funcțiune”, a declarat pentru Vocea Oraviței primarul Dumitru Ursu.

Sursă: voceaoravitei.ro

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/