Nea Nicu Ciucă și-a luat consilier de tablă!

Ca să nu zicem noi că a stat un an și ceva de flori de măr în fruntea Guvernului, sătul până peste cap de bâlbâielile, nepriceperea și neputința celor din jurul său, nea Nicu Ciucă și-a luat consilier nou la Palatul Victoria. Pe Ion, robotul cu inteligența artificială, că de aia umană este sătul până și don premier.

Transfigurat de emoție, nea Nicu a mărturisit că ne aflăm în fața unei premiere naționale, ba chiar și internaționale, căci nimeni, dar absolut nimeni din UE, State, Africa, Asia ș.a,m.d. nu s-a gândit să-și ia un astfel de consilier. Nici nu vreau să mi-i imaginez pe Scholz, Macron și alți tremurici care ne dau lecții de inteligență cum și-or fi dat cu tesla în zona sensibilă în timp ce priveau la Ciucă al nostru stând de vorbă cu Ion, ca-n filmele de anticipație.

Emoțiile s-au propagat cu viteza luminii, instantaneu s-a declanșat în noi sentimentul de mândrie națională, acel drag de România care nu m-a lăsat să-mi părăsesc niciodată plaiul mioritic, tricolorul s-a înălțat deasupra tuturor, lumea ne-a privit cu admirație și recunoștință (pentru aportul adus la dezvoltarea științei și tehnicii), într-un cuvânt, am trăit la maximum clipa. Vorba lu’ Gogu: „Bă, suntem dați dracului. Cei mai buni. Dacă ne punem mintea la orice, îi întrecem și pe americani, și pe nemți, francezi, ruși, ca să nu mai vorbim de unguri și bulgari.”

În fine, după această premieră națională și internațională în același timp, la care s-a ciocnit o cupă cu șampanie, Ion al nostru a dat cu mucii în fasole când ne era lumea mai dragă. Cică în clipul ăla de prezentare ar fi folosit niște imagini ce aparțin Primăriei Ciugud. Furt pe față. Cu probe, ca la instanță. Și asta, la nici cinci minute de la investirea în funcție a consilierului-robot. Degeaba și-a cerut scuze Ion, promițând că nu se va întâmpla pe viitor așa ceva, fapta a rămas.

La prima vedere, mai mare rușinea, dar privind mai atent lucrurile stai și te întrebi: ce așteptări să ai de la un robot, cât timp omul pe care acesta îl consiliază a fost dovedit plagiator? De la cine să fi învățat bietul roboțel că în lumea reală nu ai voie să furi, să minți în campaniile electorale și nici să-ți ponegrești aproapele din coaliție? El ce a văzut, asta a făcut, luând drept model pe cel pe care urmează să-l sfătuiască de acum încolo. Altfel spus, cum îi turcu’ îi și pistolul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/