„Ne așteaptă două deplasări grele”. Mini-expediție pentru ASU Poli, în sud-estul țării

ASU Poli Timișoara pleacă de vineri pentru mai multe zile în sud-estul țării, pentru două deplasări legate. Mai întâi, sâmbătă, bănățenii joacă la Petrolul Ploiești, iar apoi au restanța cu Gloria Buzău. După forma arătată de petroliști, se anunță un prim meci foarte dificil, dar timișorenii sunt optimiști.

Fiind vorba de două meciuri, timișorenii vor deplasa tot lotul. „Ne așteaptă două deplasări grele, două echipe bune, bine organizate și din punct de vedere fotbalistic, și financiar. Dar avem și noi un avantaj, ne-a asigurat conducerea să nu facem drumuri dus-întors și asta e un avantaj pentru echipă. Rezultatele nu o arată, dar echipa Petrolului este o echipă puternică, au șase-șapte jucători de Liga I, cu experiența primei ligi. Va fi un meci greu, de angajament, dar și noi suntem pregătiți pentru acest joc. Săptămâna aceasta a decurs bine, băieții sunt foarte motivați și la jocuri de acest gen există o motivație inerentă la fiecare jucător. Prea puțin trebuie să plece de la antrenor, totul trebuie să plece de la jucători. Am văzut meciul Petrolului de Cupă, nu vreau să subestimez pe Sănătatea, dar noi totuși suntem Poli și suntem Liga 2, nu putem să facem niciun fel de comparație”, a declarat antrenorul Antonio Foale.

Jucătorul Ionuț Coadă se așteaptă la un stadion plin. „Este un meci dificil și totul depinde doar de noi, să facem un meci bun, deoarece jucăm pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din țară, cu un public numeros, plus suporterii care vor veni să ne susțină. Trebuie să alergăm pentru fiecare metru de teren și să ne luptăm pentru fiecare minge și să ne întoarcem de acolo cu puncte. Nu cred că ora meciului poate fi un dezavantaj sau un avantaj pentru noi. Contează să ne facem jocul și să fim fericiți la final”, a punctat Coadă.

Timișorenii au pierdut anul trecut pe final la Ploiești. Raul Vidrăsan a fost la acel joc în teren și speră ca norocul să se întoarcă. „Urmează o perioadă destul de grea, cu două-trei săptămâni cu meciuri foarte multe. Trebuie să fim pregătiți cu toții, pentru că avem șansa să demonstrăm că avem o echipă bună, mergem încrezători la Petrolul, pentru că noi practic nu avem nimic de pierdut. Trebuie să fim dezinvolți. Am avut o săptămână bună, chiar foarte bună și mergem la Petrolul să câștigăm cele 3 puncte. Anul trecut a fost un meci destul de greu. Am pierdut în minutul 90, sperăm să câștigăm noi în minutul 90 de data aceasta”, a spus Vidrăsan.

Partida de la Ploiești începe sâmbătă dimineața, la ora 11.30 și va fi televizată.