Ne-am făcut fraţi cu francezii de la Caen!

Primăria Reşiţa a semnat în ultimii ani mai multe acorduri de colaborare, parteneriat sau înfrăţire cu localităţi din Canda, Ungaria, Serbia, Germania, Turcia sau Franţa.  

Mihai Stepanescu s-a aflat zilele trecute în Franţa pentru a semna înfrăţirea municipiului de pe Bârzava cu localitatea Caen. “Cei 20 de ani de colaborare între municipiul Reşiţa şi oraşul Caen s-au concretizat prin înfrăţirea celor două localităţi. Ceremonia oficială a avut loc vineri, 16.11.2012, în oraşul francez”, a precizat Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al administraţiei locale.

 

Documentul a fost semnat de cei doi primari, Mihai Stepanescu şi Philippe Duron. Din delegaţia reşiţeană au făcut parte şi doi consilieri locali, şefa departamentului de Proiecte Europene din cadrul Primăriei, dar şi doi liceeni, însoţiţi de un cadru didactic. “La semnarea documentului au fost prezente oficialități din diferite țări: Georg Rosenthal, primarul din Wurzburg, Germania. Terry Hall, consilier local în Porthsmouth, Marea Britanie, Rose Boyd, consilier primar în Alexandria, SUA, Tomislav Tuntev, viceprimarul din Ohrid, Macedonia, şi Aminata Ndiaye, viceprimarul din Thies, Senegal. Delegația reșițeană a fost felicitată și de părintele Ștefan Fotache, preotul Bisericii Ortodoxe Române din Caen”, mai spune Ildiko Szendrei.