Navigația pe Dunăre a fost reluată! Doar pe timp de zi și pe răspunderea navigatorilor!

După săptămâni de ger și gheață care au generat armatorilor pagube serioase, traficul pe Dunăre se reia, însă doar ziua și pe răspunderea armatorilor.

„Dunărea este, pe tot sectorul românesc fluvial, deschisă navigației pe timp de zi pe răspunderea conducătorilor de nave, având în vedere că semnalizarea plutitoare a fost luată de gheață. După ce vom instala semnalizarea plutitoare, vom da drumul și pe timp de noapte. În zona Călărași-Cernavodă s-a deschis pe 18 februarie. Nu mai există praguri, nu mai există nave blocate, totul este în regulă. Vorbim de la Brăila, km 175, până la Baziaș, la 1.075. Pe sectorul maritim știți că nu a fost niciodată restricționată, pe sectorul de la Brăila la Marea Neagră”, a declarat Dorian Dumitru, Directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, susține profit.ro, citând Agenția de presă News.ro.

Din cauza gerului cumplit și a gheții foarte groase formate pe fluviu, circulația pe Dunăre a fost închisă pe 10 ianuarie 2017. Armatorii au acuzat, în această perioadă, pierderi uriașe din cauza imposibilității onorării curselor.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

CITEȘTE ȘI: SCANDALOS. Zeci de milioane de euro, pierderi din cauza închiderii circulației pe Dunăre. Fluviul este blocat de stratul gros de gheață!

tmc 640