Natalia Chisăliță – un talent în devenire! La 15 ani are deja primul său videoclip, un cover după piesa „Anywhere Away From Here” /Rag’n’Bone man & Pink

natalia chisalita

De mică i-a plăcut să cânte iar părinții au încurajat-o convinși fiind că aplecarea către muzică nu-i poate dăuna. Ba din contră, tot ce înseamnă artă modelează mintea, caracterul și personalitatea unui copil. La 8 ani a fost înscrisă la Școala Populară de Artă din Reșița și timp de trei ani a urmat cu perseverență  cursurile unde a învățat elementele de bază în canto.

Dar cel căruia i se datorează ieșirea în lumea artistică este Daniel Iordăchioaie, cunoscut de generația ‘90 ca interpret, compozitor și textier. El este cel care a văzut talentul Nataliei dincolo de vocea care mai trebuia puțin modelată și, practic, a învățat-o să cânte. A învățat-o cum să  simtă muzica, să-și dozeze respirația, cum să transmită inflexiunile din voce. Multe drumuri au fost făcute anul trecut la București pentru cursurile intensive. Dar, familia spune că toate eforturile au meritat cu prisosință, valoarea acumulărilor fiind vizibilă de la o etapă la alta. Mai ales că într-o asemenea împrejurare  Natalia a fost remarcată de Raluca Leoacă, muzician, artist și vocal-coach. Astfel s-a produs o fericită conexiune între elev și profesor.

Pandemia a încurcat planurile tuturor, dar câtă vreme există internet, rezolvarea e la  îndemâna oricui. Așa că toate cursurile de canto s-au mutat online. Acolo s-au făcut vocalize, s-a studiat despre ambitus vocal, importanța respirației, a volumului vocii și rezistenței în timpul actului artistic.

leader board 728 x 90 px

Ca dovadă a faptului că studiul intensiv a dat roade, a venit propunerea de a realiza un videoclip, o primă înregistrare a unei piese consacrate, un cover,  în interpretare proprie.

De curând creația a fost lansată pe canalul propriu de Youtube, Natalia Chisăliță Official. Melodia se numește  „Anywhere Away From Here [Rag’n’Bone man & Pink Cover]” și apar împreună Natalia, interpretă, alături de Raluca Leoacă, la pian.

Profesoara este cunoscută după ce a fost antrenor de voci la Școala de Muzică Crina Mardare și a făcut parte din echipa show-ului de talente X-factor România. Spune că „am lucrat cu zeci de voci, cu artiști celebri și am avut nenumărate satisfacții de la elevii pe care i-am pregătit pentru concursuri, admiteri în școli, licee și facultăți de specialitate din România și nu numai”. Cu o experiență de peste 20 de ani ca muzician, Raluca își dezvoltă acum propriul brand, Zdrang Music, sub a cărui marcă se înscrie și proiectul muzical Natalia Chisăliță.

Cât despre coverul de curând lansat, am aflat că filmarea semnată de tânărul Răzvan Roșu a avut loc la Casa Rusă din București și a fost fără investiții costisitoare în ceea ce înseamnă regie, decoruri, sau recuzită.

Dar, urmează…fiindcă la sfârșitul lunii septembrie, Natalia Chisăliță se pregătește de o nouă lansare. De această dată este vorba despre o piesă proprie, în primă audiție, care se dorește a fi o surpriză pentru toată lumea. Se știe doar atât, că e vorba despre o piesă înregistrată în studio, la care va participa o întreagă echipă de producție pentru un videoclip profesionist: regizor, cameraman, designer, hairstylist, makeup artist.

Succes, Nataliei Chisăliță, tânăra reșițeancă de 15 ani, a cărei voce și prezență în fața microfonului, cuceresc instant!