În lupta lor împotriva COVID-19, medicii reșițeni beneficiază și de sprijinul Grupului CEZ

În colaborare cu Unifarm, Grupul CEZ România se implică în acțiunile de achiziționare și livrare de echipamente pentru medicii și cadrele sanitare din spitalele județene din Constanța, Reșița, Alexandria, Slatina, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin. Acţiunea face parte din campania de responsabilitate socială prin care CEZ alimentează reţeaua de #energiepentrubine din comunitatea locală.

Potrivit comunicatului de presă al CEZ, fiecare spital a primit câte 9.000 de măşti de potecţie şi 270 de combinezoane.

„Principala noastră grijă sunt oamenii noştri. Ne dorim să fim alături de cei care în această perioadă grea s-au lăsat pe locul doi în faţa fiecăruia dintre noi. Alături de Unifarm, echipăm eroi şi suntem mândri că o facem şi demonstrăm încă odată că energia vine de la oameni, indiferent de circumstanţe şi provocări. Sprijinim medicii în lupta împotriva COVID-19 şi ştim că doar împreună vom reuşi să învingem”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.

La rândul său, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu, a mărturisit: „În contextul acestei epidemii, în care spitalul nostru duce o luptă grea cu acest virus, orice ajutor este binevenit, dar mai ales echipamentele de protecţie pentru personalul medical. Acestea sunt esenţiale. În acest sens aş dori să mulţumesc CEZ şi Unifarm pentru donaţia făcută. Combinezoanele şi măştile au fost foarte binevenite şi vă asigur că vor fi folosite cât se poate de eficient în această lupta grea cu COVID-19. Sperăm să ieşim cu bine din această situaţie dificilă şi să auzim doar de bine.”

CEZ se implică în achiziționarea de echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgență Craiova, dar și în repararea videobronhoscopului Olympus – cost estimativ de 9.680 lei, un aparat ce deserveşte cinci judeţe ale Olteniei, 2,5 milioane locuitori, dar care este utilizat frecvent şi pentru pacienţii din alte zone ale ţării – judeţele Alba, Teleorman, Constanţa, Ialomiţa, Bucureşti ori Braşov.