Muzica sârbească a răsunat în toată Clisura Dunării, la „Berzasca Balkan Fest”!

Cei mai îndrăgiți interpreți de muzică sârbească și-au dat întâlnire cu fanii comunităților sârbești de la malul românesc al Dunării în prima seară a festivalului de anvergură găzduit de comuna Berzasca: „Berzasca Balkan Fest 2019″.

De la mic la mare, atât localnicii din comuna gazdă a spectaculosului eveniment, cât și cei din alte localități din Clisura Dunării și-au luat liber de la orice altă activitate în ultima zi din săptămână pentru a putea fi alături și pentru a-i putea vedea în carne și oase pe îndrăgiții artiști din Serbia, cu a căror muzică, majoritatea celor prezenți, au crescut.

Responsabil cu startul manifestărilor în comuna din Clisură a fost Regimentul de Gardă „Eugeniu de Savoya 1716″ Timișoara, membrii acestuia mărșăluind pe străzile Berzascăi până la stadion (festivalul a fost deschis cu o salvă de tun, actorii principali fiind îmbrăcați în haine medievale), toate acestea spre deliciul și admirația privitorilor. Imediat după acest moment, pe scena festivalului balcanic au început să pășească rând pe rând ansamblurile de dansuri tradiționale sârbești ale zonei Clisurii Dunării, actul cultural-artistic, presărat de jocuri și costume populare care mai de care, amplificând emoția celor prezenți în așteptarea soliștilor care urmau să le mângâie atât auzul, cât și sufletul.

Odată cu apariția tinerei cântărețe din Serbia, Rada Manojlovic, cele câteva sute de persoane prezente pe stadion nu s-au mai putut dezlipi din fața scenei. Fanii, de-a dreptul extaziați, au cântat împreună cu solista, au dansat și au fost încântați când Manojlovic a coborât în mulțime pentru a se fotografia cu publicul. Starea de bine și fluturii-n stomac au continuat să se răsfrângă asupra publicului privitor atât la momentul lui Mitar Miric, cât și la apariția pe scenă din Berzasca a cântăreței Snejana Babic, cea care a tras cortina în seara dedicată muzicii sârbești la „Berzasca Balkan Fest”.

Nu uitați! În această seară, începând cu ora 18.30, muzica românească preia ștafeta veseliei la Berzasca, printre cei cu care vă veți da întâlnire, în ultima zi a festivalului balcanic, numărându-se: ansamblul folcloric „Bocșana”, Maria Olteanu, Nicoleta Nucă și inegalabilul Ștefan Bănică Junior.