Muzeului Județean de Etnografie din Caransebeş, mai bogat după expoziţia de azi!

Oameni de cultură și reprezentanți de instituții locale și județene s-au aflat azi în fața unui veritabil act artistic la Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș. Expoziția Reflexe în Timp a reunit creațiile a trei artiste plastice care au exprimat, în lucrările lor – atât ceramică, cât și pictură – feminitatea, delicatețea, înțelegerea în culoare de la concret spre diafan.

Artistei Ioana Mihăescu, arhitect de profesie și artist plastic din județul Caraș-Severin, i s-au alăturat Ioana Stepanov, o maestră a prelucrării materialului ceramic, și pictorița Victoria Ileana Dragomirescu, ambele din București.

Creațiile celor trei pleacă de undeva de nicăieri, spre un punct care aduce tot, spune criticul de artă Adrian Stepan.

„Culoarea te invită la a medita asupra unui anume element, timpul trece, culoarea se închide ca și ton, sunt exprimări individuale atât în ceramică, cât și în pictură. Dacă vorbesc de arta expusă de artista Ioana Stepanov, primul gând mă duce la Gânditorul de la Hamangia, această statuetă unică în lume, care a constituit o descoperire extraordinară. Privirea nu este spre Orizont, nu caută undeva în afara lui răspunsul la întrebările pe care și le poate pune fiecare dintre noi, răspunsul trebuie să-l găsească în sine”, a spus criticul de artă Adrian Stepan.

Toate operele de artă au fost donate muzeului și vor putea fi urmărite și în zilele următoare, după cum afirmă directorul instituției de cultură, Adrian Ardeț.