Muzeul din Caransebeș, în doliu. „Dumnezeu să te aibă în paza Lui, dragul meu!”

publicitate si promovare in ziar

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș este solidar cu Muzeul Banatului Montan din Reșița, astfel că pe clădirea instituției este arborat un steag negru de doliu în semn de adâncă recunoștință pentru cel care a fost directorul instituției muzeale din Reșița.

Potrivit directorului muzeului din Caransebeș, Adrian Ardeț, cele două instituții au colaborat deosebit de bine, iar pierderea celui care a fost coleg și prieten este grea.

„Am colaborat ani de zile cu dr. Dumitru Țeicu, l-am cunoscut foarte bine și am lucrat în domeniul istoriei medievale și arheologiei medievale. Am efectuat cercetări în siturile arheologice alături de cel care ne-a părăsit după o grea suferință. Ce pot să spun, îmi găsesc greu cuvintele, mai ales când mă gândesc la familia îndurerată. Sincere condoleanțe! Astăzi toată lumea s-a oprit în fața muzeului din Caransebeș și a întrebat cine a murit? Le-am răspuns că directorul de la Reșița, dar înainte de toate, un bun coleg și prieten. Dumnezeu să te aibă în paza Lui, dragul meu Dumitru Țeicu”, se menționează în comunicatul emis de Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, semnat de directorul instituției Dr. Adrian Ardeț.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01