Muzeul de Artă Timișoara, desemnat muzeu național

Instituția de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș devine muzeu de importanță națională și urmează să își schimbe titulatura. Anunțul a fost făcut în ultima ședință de Guvern înainte de alegerile parlamentare. 

„Sunt încântat să aflu că Muzeul de Artă Timișoara a fost recunoscut ca muzeu de importanță națională și că va primi titlul de Muzeul Național de Artă Timișoara! Este un moment deosebit de important pentru echipa care a construit dosarul, pentru toţi colegii care au contribuit la acest succes. Patrimoniul și expoziţiile urmează să intre în circuitul național și să devină astfel mult mai cunoscute și apreciate de specialiști și de publicul larg din România și din întreaga lume”, a declarat Victor Neumann, directorul muzeului.

Muzeul a devenit instituție de sine stătătoare în 1 ianuarie 2006, sub coordonarea profesorului universitar Marcel Tolcea, după ce inițial era doar o parte din Muzeul Banatului.

Muzeul include șase expoziții permanente care întâmpină vizitatorii: 1+1+1 & SIGMA în colecțiile Muzeului de Artă Timișoara, Pictură veche bănățeană, Icoane bănățene, Artă modernă românească, Corneliu Baba, Artă Europeană – alături de expozițiile temporare, prezente la parterul muzeului.