Muzeul de Artă din Timișoara merge la expoziția mondială de la Dubai. Cu ce se prezintă?

piata unirii
po 1000x100px (3)

Pentru marcarea a 150 de ani de patrimoniu artistic, Muzeul de Artă din Timișoara va participa la Expo Dubai, expoziție care se va desfășura între 3 și 9 martie. 

Anul acesta, Muzeul de Artă aniversează 150 de ani de instituție muzeală cu profil artistic de la înființarea „Societății pentru istorie, artă și arheologie”, în 1872, de către colecționarul Ormos Zsigmond. Pentru marcarea acestei aniversări, departamentele de specialitate ale muzeului au realizat un film cu tematică aniversară „MNArT – 150 ani de patrimoniu artistic”, dedicat participării muzeului la Pavilionul României de la Expo 2020 Dubai, în perioada 3-9 martie 2022.

Expoziția multimedia ce urmează să fie prezentată la Expo 2020 Dubai va mai cuprinde lucrări ale unor artiști contemporani (Suzana Fântânariu, Dorel Laurențiu Tulcan, Sorin Scurtulescu), precum și o serie de acțiuni participative dedicate publicului, montarea unui puzzle aniversar supradimensionat (imagine „Fata cu Breton” a pictorului Theodor Aman, din colecția muzeului), un performance pictural al artistului Sorin Scurtulescu și un tur virtual interactiv care va conecta, în timp real, spațiul expozițional cu rețelele de socializare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În această ediție a expoziției de la Dubai, Pavilionul României cuprinde o serie de prezentări sub deviza „România New Nature”, definite prin relația cu natura, în încercarea de a găsi un echilibru care să asigure viitorul omenirii, dar și inovare și utilizare creativă a resurselor.

banner 970 x 250