La Buziaș se deschide o academie în domeniul ospitalității. Vor fi organizate cursuri vocaționale sub licența EHL

foto ohma 1
timisoara capitala 2023

Consiliul Județean Timiș anunță deschiderea unei academii în ospitalitate ohma, la Buziaș, care organizează cursuri vocaționale sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității la nivel mondial.

Primul pas a fost semnarea Declarației Comune în vederea susținerii academiei în ospitalitate ohma, de către vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, alături de patru parteneri importanți: Winsedswiss Education Group, Primăria Orașului Buziaș, Inspectoratul Școlar Județean, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

La academie vor fi combinate noțiunile teoretice cu transpunerea lor în practică la locul de muncă. winsedswiss va oferi aceste programe de formare licențiate cu licență Ecole hôtelière de Lausanne, operând academia de ospitalitate ohma alături de Primăria Buziaș, care va asigura partea logistică, cât și cu sprijinul important al celorlalte instituții partenere.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Deschiderea academiei vine în contextul proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, dar și a lipsei forței de muncă și a personalului specializat în industria ospitalității. CJ Timiș are în vedere creșterea cu 10% a personalului angajat în turism în 2025, față de 2018, și creșterea gradului de retenție pe posturi din turism și conexe cu 20%, în același interval.

Academia ohma din orașul Buziaș va fi al patrulea campus licențiat EHL deschis de grupul educațional winsedswiss (World Institute of Service Education) în România.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/