Muzeu complet al dictaturii comuniste, la Timișoara. Propunerea lui Mihail Neamțu pentru orașul Revoluției

Candidatul Mișcării Populare Timiș pentru Camera Deputaților, Mihail Neamțu, vrea ca în orașul Revoluției să se realizeze un muzeu complet al dictaturii comuniste. În plus, el vorbește despre domeniul cercetării care ar putea fi dezvoltat în cadrul Universității Politehnica din Timișoara. 

„Vreau să văd în orașul Revoluției, unde PSD a fost pedepsit cu vot negativ, un muzeu care onorează luptătorii pentru libertate, un muzeu complet al dictaturii comuniste, care să acopere perioada 1946 – 1989. Mă preocupă partea de cercetare. De ce să nu avem în Politehnică un vârf al cercetării? Traian Băsescu a lansat ideea unei universități de IT și inteligență artificială pe care noi am preluat-o. Această universitate o putem face aici. Dar pentru asta trebuie mai multe licee de informatică. În Timișoara industria IT ridică mult nivelul de trai. Cine stă aici poate avea un salariu de la 2.500 euro lunar, de la 21 de ani. O familie care lucrează în domeniu, la 30 de ani trăiește visul prosperității, chiar acasă la noi”, a declarat Mihail Neamțu.

Prezent vineri la Timișoara, secretarul general adjunct al PMP Ioana Constantin a vorbit despre obiectivele partidului pe care îl reprezintă la nivel național. Cei de la PMP susțin introducerea unei noi legi a sănătății în care să se regăsească, printre altele, prevederi cu privire la ocuparea funcțiilor de conducere în spitale doar în urma susținerii unor concursuri.

Un alt obiectiv este depolitizarea învățământului și dezvoltarea sectorului profesional. PMP-iștii vor să susțină și o lege specială „anti-clan”, menită să destructureze potențiale legături pe care poliția le are cu clanurile, în ceea ce privește traficul de persoane, cerșetorie sau traficul de minori. Ei susțin înființarea a o mie de creșe, alocarea a 1,5% din PIB pentru cultură și investiții în inteligență artificială, dar și o reformă a Constituției României. Alte obiective sunt: reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale sau unirea Republicii Moldova cu România.

(E)