Muzeu al Văii Caraşului în „Sighişoara Banatului“

Primăria Oravița a depus un proiect privind realizarea unui Muzeu al Văii Carașului chiar în clădirea veche a primăriei. Proiectul a fost acceptat pentru finanțare, contractul fiind în curs de semnare chiar zilele acestea.

Un proiect pentru care a fost aprobată o finanțare de 1,2 milioane de euro va transforma clădirea veche a Primăriei Oravița în Muzeul Văii Carașului. Acum primăria nu mai funcționează în acea clădire, ci s-a mutat în edificiul fostei Prefecturi a județului Caraș.

Încă din primii ani de mandat, edilul Dumitru Ursu anunța că va face cinci muzee în oraș, inițiativa fiind luată în derâdere de adversarii politici. Semnarea acestui contract consfințește realizarea celui de al cincilea edificiu cultural de acest fel, după ce orașul a realizat muzeele de istorie, al monetăriei, meşterilor armurieri şi speologiei.

„Eu am fost la Sighişoara şi am luat un exemplu bun de acolo. Noi avem oraşul vechi, deci putem atrage turişti. Avem teatrul, farmacia, linia ferată, iar acum muzeele de istorie, al monetăriei, meşterilor armurieri şi speologiei. Nu au cum să nu aducă turişti aceste muzee. Noi am încercat să dezvoltăm turismul”, a declarat edilul Ursu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Finanțarea proiectului n-a fost ușoară, prima încercare fiind depusă la Ministerul Culturii, unde, din cauza unei singure hârtii, proiectul nu a primit finanțare. A fost refăcut și depus, din nou, dar tot fără noroc, abia a treia încercare, cea pentru fonduri structurale, fiind reușită și obținând acceptul pentru finanțare.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/