Muzei Apei din Timișoara, din nou în sărbătoare. O nouă ediție a festivalului „Seri de vară la muzeu”

muzeul apei timisoara
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

O nouă ediție a festivalului „Seri de vară la muzeu” va avea loc în weekend, între 18 și 20 august, la Muzeul Apei de pe Calea Urseni nr. 26 din Timișoara. 

Festivalul începe vineri, 18 august, la ora 17. Programul cultural este unul variat, potrivit pentru toate vârstele.

Două expoziții inedite de fotografie, găzduite de pavilionul de acces al muzeului, vor fi vernisate în prima seară a festivalului, 18 august, ora 19. Este vorba de o selecție de lucrări prezentate în expoziția internațională I Remember Water , organizată de Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei UNESCO (WAMU-Net), din care face parte și compania Aquatim, ce administrează Muzeul Apei și de expoziția Vietăți nevăzute, cu imagini realizate la microscop în cadrul expediției Sail Europe Around 2023 – Circumeuropa (SEA 2023), care duce capitala culturală în jurul Europei. Echipa de curatori WAMU-Net ne propune să privim apa prin amintirile și trăirile oamenilor din toată lumea și să reflectăm asupra felului în care îi putem schimba viitorul, în timp ce echipa științifică SEA 2023 ne deschide o fereastră către fascinantă lume subacvatică. Expozițiile rămân deschise vizitatorilor în perioada august-septembrie.

Seara de vineri este dedicată spectacolului Familia Firescu, oferit de Școala de Circ, accesibil publicului de toate vârstele. Prin acrobație, echilibru și artă scenică, Școala de Circ își inspiră spectatorii să-și redescopere și exploreze creativitatea. Iar pentru un plus de inspirație, seara poate continua cu povești spuse pe muzică, alături de scriitorii Adina Ștefănescu, Lucian Ionică, Tudor Crețu și Cosmin Leucuța, harpista Mihaela Faur și violonista Marta Chiș.

Sâmbătă seara, ansamblul Sonoterra, unit de multi-instrumentistul Cătălin Milea, promite să poarte publicul festivalului pe diferite continente, într-un spațiu al unei experiențe muzicale memorabile. Din program face parte și Suita Aurora, o creație strâns legată de apă, dedicată vieții și energiei feminine.

seri de vara la muzeul apei timisoara, Foto: Facebook/Muzeul Apei

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Proiecțiile de film, prezente în fiecare zi în programul festivalului, includ documentarele Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri (2022) ce scot la lumină povești și locuri uitate sau neștiute ale Timișoarei, printre care și celebrul „OZN de la Urseni” și reportajul SEA 2023 – Circumeuropa despre expediția fluvio-maritimă care pleacă din inima Timișoarei și face opriri în peste 20 de foste și actuale capitale europene a culturii.

Oferta de ateliere și activități practice a festivalului este una bogată și foarte diversificată, ce include modelaj și amprentare în lut, inițiere în arta circului, lectură pentru copii, ilustrație, tehnici inedite de pictură colectivă, pescuit, sport, reciclare ulei uzat, floricultură, biologie și studiu la microscop, decorarea sacoșe eco, determinări experimentale ale calității apei potabile.

Programul complet este disponibil pe pagina Facebook, în evenimentul dedicat festivalului, și pe site-ul Aquatim. Toate activitățile sunt gratuite. E necesară înscrierea prealabilă aici pentru atelierul de lectură Povești pe firul apei și aici pentru cel de ilustrație. De asemenea, e necesară înscrierea aici și pentru vizitele ghidate ale muzeului. Sunt șase tururi pe care organizatorii le pun la dispoziția vizitatorilor.

Prima ediție a festivalului a avut loc în luna iulie și s-a bucurat de aproximativ 2.500 de oaspeți.

Proiectul Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei face parte din Programul cultural national „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat prin Ministerul Culturii.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/