Mutarea verii în fotbalul timișorean o face Ripensia!

În Timișoara au rămas două echipe de liga secundă, cu o infrastructură deloc grozavă. Ripensia face însă o mutare importantă în acest sens și va trece la o altă bază de antrenamente.

Echipa lui Pelici revine pe Electrica pentru antrenamente, în timp ce baza din Ciarda Roșie va fi utilizată de juniorii clubului. Roș-galbenii vor să conteze cu echipa de U19 și în acest sens au adus jucători talentați de la grupa de 2003 de la LPS Banatul, cu tot cu antrenorul Cristian Petcu.

În mare măsură, până se va demola Stadionul „Dan Păltinișanu”, Ripensia vrea să-și dispute meciurile oficiale pe cel mai mare stadion din oraș. Pentru antrenamente, seniorii se vor muta pe arena Electrica. Stadionul este, de altfel, arena de unde a pornit Ripensia la reînființarea din 2012, când a jucat în Liga 6. Când echipa a ajuns în Liga 5, a plecat de acolo, deoarece chiria creștea. Ironia sorții, acum Ripensia revine la arena din proprietatea Societății de Transport Public Timișoara, din subordinea Primăriei. „Juniorii vor rămâne în Ciarda Roșie, iar seniorii se vor muta pe Electrica. Nu știu dacă va mai rămâne și ACS-ul, dar am fost asigurați că vom avea prioritate”, ne-a dezvăluit președintele Ripensiei, Dumitru Mihu.

Ripensia vrea să conteze serios și la competițiile U19. În acest sens, au semnat deja contracte, deocamdată doar pentru echipa de juniori, patru copii din generația 2003 a LPS Banatul (vicecampioană Liga Elitelor U17 și câștigătoarea Cupei României). E vorba despre  Alexandru Benea, Cosmin Gladun, Ioan Vasluian, dar și Marjan Maric, de origine sârbă. Roș-galbenii l-au cooptat și pe antrenorul Cristian Petcu. „Sunt transferuri pentru echipa de elită pe care ne-o facem la U19. Am închiriat etajul de la internatul LPS Banatul pe care l-a folosit Centrul de Pregătire. Vrem să luăm mare parte a grupei de copii de 16 ani, unii au plecat, pe alții i-am întors din drum, cu tot cu antrenorul Cristian Petcu, care va activa și la Ripensia”, ne-a mai declarat președintele Ripensiei.