Murgu ține gripa departe de Caraș-Severin!

Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița raportează din nou cifre record, antiviralele acționând preventiv de la primele semne ale gripei!

Waldemar Murgu a fost acuzat, anul trecut, într-o perioadă în care gripa făcea ravagii în țară, că ține ascuns numărul real al bolnavilor. Managerul de la Județean susține însă că situația a fost cât se poate de reală, că lucrurile nu vor diferi cu mult nici anul acesta și le oferă și altora rețeta. „Știți de ce au fost atât de multe acuzații? Că am fost prea pregătiți. Spitalul din Reșița a fost primul spital din tot arealul ăsta care cu două luni înainte a avut toate medicamentele antivirale puse la punct. Am făcut și prevenție. Și atunci numărul cazurilor de gripă s-a redus. Când a fost primul bolnav, am anunțat”, a declarat Murgu pentru expressdebanat.ro. 

Managerul celei mai mari unități spitalicești din Caraș-Severin spune că și anul acesta a acționat la fel, astfel că nu se așteaptă la probleme deosebite, indiferent de cât de severe vor fi virozele. „Cu două luni înainte le-am aprovizionat și în acest moment avem Tamiflu, avem toate antivirale. Absolut toate! Am făcut un stoc special, am pregătit situații de criză, epidemii, absolut tot. Și pentru adulți și pentru copii, avem absolut toate categoriile de Tamiflu, pentru că Tamiflu este cel mai bun pentru gripă”, a mai spus managerul Waldemar Murgu.