Muntele Mic – stațiune turistică de interes național, impact economic pozitiv pentru toți locuitorii de la poalele muntelui

Primul pas pentru Stațiunea Turistică de Interes Național Borlova – Muntele Mic a fost făcut de către primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Mărălescu. Edilul-șef a fost zilele trecute la Ministerul Turismului și a primit aprobarea pentru demararea etapelor de avizare, astfel că în viitorul apropiat accesarea de fonduri pentru dezvoltarea turistică Muntele Mic va fi mai facilă.

Declararea zonei Muntele Mic ca Stațiune Turistică de Interes Național vine după ce administrația comunei Turnu Ruieni a demarat mai mulți pași pentru reabilitarea infrastructurii, ne menționează George Ilcu, responsabil de relații cu presa din cadrul Primăriei comunei Turnu Ruieni:

„Ministerul Turismului a dat acceptul pentru demararea procedurii și întocmirii dosarului pe care îl vom depune în câteva săptămâni, pentru că există deja foarte multe documente întocmite și mai mulți pași parcurși. Există numărul de pensiuni clasificate la 3 stele, numărul de locuri de cazare la două și trei stele necesar pentru o stațiune de interes național și, ceea ce este cel mai important, se investește în infrastructură. Administrația publică locală va demara în această primăvară lucrările de introducere a rețelei de apă și canalizare pe Muntele Mic, două proiecte pentru care s-a câștigat o finanțare de 6.298.716 lei, respectiv 9.988.528 de lei”, ne-a precizat George Ilcu.


„Impactul economic, social şi cultural asupra acestei zone va fi unul pozitiv. Vor creşte şansele de atragere de finanţări din fonduri europene, se vor crea noi locuri de muncă şi vor fi mai multe facilităţi pentru turişti. Promovarea acestei zone va putea fi făcută atât la nivel naţional, cât şi european”, ne-a declarat primarul Mihai Mărălescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/