Muntele Mic, locul ideal pentru a te îmbogăți din traficarea pădurii și braconaj! Dunca, obligat să demonteze telescaunul de 6 milioane de euro!

Omul de afaceri timișorean nu mai menajează pe nimeni după ce a intrat în conflict cu aproape toată lumea din cauza domeniului schiabil Muntele Mic – Nedeia. Desființează administrația publică locală a comunei Turnu Ruieni, dar nu-i iartă nici pe unii dintre investitorii de pe munte!

„Probabil că, la primăvară, va trebui să demontăm telescaunul pentru că primarul cu cei nouă consilieri locali de la Turnu Ruieni m-au somat să-l demontez. E vorba despre o investiție de 6 milioane de euro!”, anunță Romeo Dunca uluit. Telescaunul Vâlsanu și cele șapte variante de coborâre, fiecare cu o lungime de aproximativ 2,8 km, înseamnă cea mai mare investiție privată în domeniul schiabil din România. E frumos, e civilizat, se schiază în condiții excepționale, dar cu toate acestea neînțelegerile pe munte continuă, iar turiștii găsesc și destule motive pentru a nu mai călca vreodată pe Muntele Mic – Nedeia. Cu alte cuvinte, pierde toată lumea!


„Au început să vină foarte mulți oameni din Arad, pentru că e la două ore de locația asta, din Lugoj vin foarte mulți, din Belgrad vor veni. Problema este că, din cauza dezvoltării dezastruoase și a unor reguli și gândiri infantile, s-a distrus tot muntele făcându-se parcarea sus. Parcarea nu avea ce să caute sus pe munte. În parcare, mai mult de 1.000 de mașini nu pot veni și, indiferent ce faci, drumul e blocat, e stres. Dacă se ținea cont de ceea ce au am zis în 2007, parcarea era doar pentru pensiuni și se marșa pe gondola care pleca, fie de la Poiana Mărului, fie de la Borlova, dar lumea fără viziune se bucură de parcare. Când vor fi 5.000 de oameni avem stres, accidente și lumea nu va mai veni!”, avertizează investitorul timișorean. Afirmațiile acestuia au suficient suport în condițiile în care sute de mașini sunt parcate la voia întâmplării în fiecare weekend, se creează ambuteiaje, se lovesc, iar oamenii își descarcă nervii unii pe alții.

Și asta nu e tot, spune același Romeo Dunca: „Nimeni nu și-a dorit aici o dezvoltare turistică. Dacă omul e prost, dacă sunt oameni care n-au ieșit mai departe de marginea satului, se poate distruge tot. Pentru că au rămas doar oameni cu dorințe mici, e locul ideal pentru cei care doresc să se îmbogățească din singurul lucru care aici se trafichează: pădurea. Și un pic de vânat! Un pic pentru că se braconează! Mai e și vandalizarea pădurilor de mișcarea asta enduro. Motociclete, atv-uri care brăzdează pășunile alpine, asta este un cancer la adresa unui sit și a unei zone frumoase. Noi suntem atât de perimați în gândire, încât nu înțelegem”.