Muntele Mic leagă prietenii. Un fost meteorolog de pe Țarcu a dat mâna cu prietenul său Coco Galescu pentru a-i ajuta pe copii

Asociația condusă de renumitul alpinist Cornel Galescu organizează de 20 de ani tabere „Aventura” de copii pentru a-i pregăti să dea piept cu muntele, care poate fi prieten, dar și dușman.

Astăzi a luat sfârșit o nouă tabără dedicată copiilor, care au învățat să schieze. Cei care au primit cele mai eficiente sfaturi de la monitorii de schi au fost de această dată copiii de la Fundația BNA Humanitas Arad, Casa de Copii de tip familial unde sunt îngrijiți 11 copii și un centru de zi cu 25 de beneficiari, fundație care este sponsorizată de o asociație din Elveția.

Am fost meteorolog pe Țarcu, acolo a fost casa mea 11 ani de zile. Îmi place muntele și îl cunosc pe Coco Galescu de peste 30 de ani. Am dorit să arătăm și copiilor ce reprezintă muntele, astfel că i-am înscris pentru 5 zile la tabăra Aventura, pentru a-i învăța și pe cei mici ceea ce înseamnă dragostea de munte.”, ne-a declarat reprezentantul Fundației BNA Humanitas din județul Arad.

leader board 728 x 90 px

Muntele oferă oportunitatea creării unei familii mari, astfel că în timp se regăsesc prietenii prin participarea la activități comune, ne-a declarat Cornel Galescu, cel care a înființat cu peste 25 de ani în urmă Clubul Montan Caransebeș și în urmă cu 20 de ani a creat tabăra Aventura, realizată în colaborare cu Pensiunea Ioana, de la poalele Muntelui Mic, și sprijinit de familie și prieteni.

Și noi ne bucurăm de prezența micilor schiori, de jovialitatea lor și de tot ceea ce face un suflet curat să trezească într-un adult. În vacanța de iarnă am mai avut câteva serii de copii veniți din mai multe colțuri ale țării, din Oradea, Cluj, Timișoara, Reșița, Arad chiar și din Brașov. Noi organizăm tabere atât de vară, cât și de iarnă și ne bucură tare mult că acei copii din primele tabere sunt acum montaniarzi, s-au perfecționat în domeniul schiului, merg la competiții asta ne certifică nouă, familiei noastre, instructorilor de schi, că ceea ce am făcut am făcut bine.”, ne-a declarat Coco Galescu.