Diferiți, dar fericiți împreună! Zâmbete pe schiuri la Muntele Mic

Pentru al VI lea an consecutiv copiii și tinerii cu autism din Galați zâmbesc pe schiuri la Muntele Mic. Proiectul desfășurat de Asociația Muntele Mic Extrem este deosebit de bine primit. Părinții cu copii vin de la sute de km distanță doar pentru a-i vedea zâmbind.

Sunt progrese extraordinare pentru copiii cu autism care, dacă la început abia dacă puteau să se echipeze corespunzător, acum au reușit să urce pe teleschi singuri și să schieze alături de instructori, spune Nicoleta Lupoae, președinta Asociației APCA Galați.

Este pur și simplu vorba de a dărâma bariere și dacă Ciprian Gaica a reușit aici prin Muntele Mic Extrem, pe schi, asta ar putea da de gândit tuturor, că am putea reuși aproape orice cu ei, în domenii și situații mult mai simple”, a declarat Nicoleta Lupoae.

leader board 728 x 90 px

Președinta asociației a mai precizat că tot acest efort este susținut de sponsori și de părinți, statul neavând nicio implicare în aceste acțiuni care sunt pur și simplu realizate pe bază de voluntariat. Singurul ajutor este de la oameni care pot completa formularele 230 sau prin diferite firme care pot direcționa fără niciun efort acei 20% din impozitul pe profit.

Asociația Muntele Mic Extrem a pornit acest proiect din dorința de a-i ajuta pe cei aflați în situații deosebite să vadă viața și altfel și să trăiască senzații și sentimente care să le aducă zâmbete pe buze. Muntele poate avea acest efect, mai ales asupra copiilor, pentru că toți sunt la fel, pentru că toți au nevoie de iubire și toți pot fi stimulați să zâmbească. Astfel de tabere au fost organizate în ultimii  6 ani pentru mai multe asociații și centre de copii din întreaga țară, a completat Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem.