Muntele Mic, interesele mari! Dunca și Maralescu, Grapini și Vela!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Multă gălăgie și puține realizări pe Muntele Mic de ani buni încoace, dar mai ales în ultimii patru, de când primarul Mihai Maralescu și omul de afaceri, astăzi politicianul cu aspirații de președinte de Consiliu Județean, Romeo Dunca, se ceartă și se jignesc ca-n codru! În tot acest timp, europarlamentarul Maria Grapini și ministrul Marcel Vela se laudă că au bătătorit aceeași potecă. Spre milioanele de euro ale Uniunii Europene!

Lui Mihai Maralescu nu i-a ajuns. Mai vrea un mandat de primar. De data asta, din partea PPU-SL, formațiune politică, despre care spune el, urmărește altceva decât cei care vor să pună mâna pe bogăția de la Turnu Ruieni. Și anume, domeniul schiabil Muntele Mic – Nedeia. „Vreau să fiu primar dintr-un singur motiv: să dezvolt nu numai comuna Turnu Ruieni, ci implicit județul, prin perla pe care o avem, Muntele Mic. Am reușit să declar în patru ani zona stațiune de interes național. Este un beneficiu pentru tot Carașul. Din acest motiv, vreau să aduc bunăstarea comunei și județului, prin implicarea și continuarea proiectelor pe care le-am început. Sper să reușim ca să nu dăm averea comunei și a județului pe mâna unor investitori care vor doar să aibe munte. Candidatura la Consiliul Județean este pentru Romeo Dunca doar o nouă luptă pentru a pune mâna pe Muntele Mic. De ce să pună mâna un investitor, când este o bogăție a unei comunități?! Nu e normal să dăm o valoare inestimabilă unui om, ca la rândul lui să facă ce vrea cu ea. Muntele e al comunei, al județului, al tuturor. Orice investitor poate veni acolo, poate dezvolta, sunt și din alte țări dornici să vină la Muntele Mic. Dunca face pasul spre politică pentru a pune mâna pe Muntele Mic, alt vis vă spun eu public că nu are”, a motivat Mihai Maralescu, cu cuvintele lui, de ce vrea să mai fie primar încă patru ani.

Primarul de la Turnu Ruieni nu se împiedică de unul ca Romeo Dunca și intră la categoria grea să dea de pământ cu Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. Maralescu a fost deranjat de anunțul liderului liberal cu privire la declararea zonei Borlova – Muntele Mic stațiune de interes național: Când a făcut vreun demers domnul ministru Vela sau Dunca pentru a declara stațiune?! Că s-a primit Hotărârea de Guvern pe timpul Guvernului PNL nu are nimic de-a face cu declararea zonei Borlova – Muntele Mic stațiune. Îl întreb pe domnul ministru de ce nu a declarat alte stațiuni, alte zone turistice?!”

Romeo Dunca a investit ceva bani pe munte, dar adevărata dezvoltare a domeniului schiabil se oprește în sălile de judecată, unde omul de afaceri și primarul Maralescu își dau întâlnire aproape săptămânal. Edilul-șef nu are de gând să dea mâna vreodată cu Dunca și asta pentru că nu-l consideră a fi un om onest. În replică, omul de afaceri, totodată candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, spune că nu poate discuta cu un prost despre mega proiectele sale, pentru că nu le poate înțelege. „Pentru a-și îndeplini acest vis candidează, tocmai pentru asta, alt interes nu are! Doar să vină să pună mâna pe perla Muntelui Mic! Donează proiectul Nedeia?! Mă bucur că l-a făcut, nu l-am văzut, dar și eu am proiect de dezvoltare a Muntelui Mic, am proiect pentru telegondolă, cu telescaun, cu iluminat nocturn. Eu nu mai candidez la primărie dacă cineva îmi garantează că finalizează ce am început eu. Eu le donez oricui vrea să le continue”, s-a lăudat Maralescu, ironizând proiectul lui Dunca.

1000x100 (4)

Europarlamentarul Maria Grapini a intervenit în conflictul deschis Maralescu – Dunca, dar are mai degrabă de-a face cu Marcel Vela: „Eu am reacreditat stațiunea de interes național. Domnul Vela n-a avut nicio contribuție pentru că nu era job-ul lui. Când a făcut un demers domnul Vela sau domnul Dunca pentru ca Turnu Ruieni să fie declarată stațiune?!”

Dacă vreunul din cei patru are dreptate și cine e acela sau cine sunt ei vom afla pe 27 septembrie, când cărășenii sunt așteptați la urne, să-și aleagă primarii, consilierii locali și județeni și pe președintele Consiliului Județean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/