Mesaj dur din Timiș pentru Guvernul de la București: „Ați mințit, ați furat și ați generat haos și neîncredere”

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Alfred Simonis crede în șansele moțiunii de cenzură Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată. Deputatul PSD îi cere lui Ludovic Orban să răspundă pentru angajarea răspunderii pe legea bugetului și gestionarea pandemiei.

Ludovic Orban ia în calcul o sesizare către Curtea Constituțională în legătura cu moțiunea de cenzură. Prim-ministrul a menționat că nu s-a depus niciodată o moțiune de cenzură în timpul vacanței parlamentare, dar Alfred Simonis vede lucrurile diferit. Deputatul PSD spune că premierului îi este teamă de moțiune și consideră că Guvernul trebuie să răspundă în fața Parlamentului pentru angajarea răspunderii cu privire la buget. „Premierul Orban știe că moțiunea de cenzură va trece și de aceea se agață disperat de tot felul de contestații la Curtea Constituțională! Domnule Orban, Parlamentul României nu este în vacanță, nu a avut vacanță în această vară, s-a lucrat zi de zi! Nu confundați ce se întâmplă în Parlament cu vacanțele domnului președinte Iohannis: dese și bine definite. Și da, Guvernul răspunde și în vacanță, nu poate sta doar să consume trabucuri la Palatul Victoria! Să vorbești despre temeiuri constituționale, când ești primul Guvern, din ultimii 30 de ani, care și-a angajat răspunderea pe legea bugetului și a creat un precedent periculos pentru democrație și un derapaj de la echilibrul puterilor în stat este cel puțin scandalos! Atunci puțin v-a păsat de temeiuri constituționale și legale”, a declarat liderul social-democrat.

Moțiunea de cenzură urmărește retragerea încrederii acordate Guvernului Orban. Deputatul Simonis a enunțat motivele pentru un nou Guvern, printre care gestionarea pandemiei și a situației economice. „Unul dintre motivele pentru care Parlamentul României se întrunește, în ședință comună a celor două camere, este «retragerea încrederii acordate Guvernului prin adoptarea unei moțiuni de cenzură». Scrie în Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, domnule Orban. Parlamentul acordă încrederea Guvernului, tot Parlamentul o retrage atunci când vede că Executivul nu e capabil să guverneze. Ați dovedit că ați eșuat în gestionarea crizei sanitare și economice în care ne aflăm. Siguranța și sănătatea românilor au fost grav compromise de măsurile proaste pe care le-ați luat. Ați mințit, ați furat și ați generat haos și neîncredere. De aceea am depus moțiune de cenzură!”, a motivat Alfred Simonis.

Premierul a declarat în cursul zilei de astăzi că inițiativa este o aventură fără șanse de reușită: „Moțiunea de cenzură reprezintă un act de iresponsabilitate și atacă interesele României și ale societății într-un moment în care România are nevoie de un guvern și mai ales de un guvern așa cum îl conduc eu. […] Despre șansele moțiunii, după părerea mea, această moțiune de cenzură este o aventură care nu are nicio șansă să fie dusă la bun sfârșit”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/