Municipiul Caransebeș scapă de 100 de rable

Primăria Caransebeș se alătură celorlalte unități-administrativ teritoriale din țară și se înscrie în Programul Rabla Local.

Programul care va permite scoaterea din uz a mașinilor mai vechi de 15 ani nu este ignorat de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș. 100 de Rable vor fi scoase de pe străzile orașului, iar proprietarii lor vor primi vouchere de 3.000 de lei, după ce aleșii locali au aprobat participarea municipiului Caransebeș la acest program, care va beneficia de un buget total de 300.000 de lei. 60.000 de lei, adică 600/lei pe autovehicul, vor veni de la bugetul local, iar restul de 240.000 de la Administrația Fondului de Mediu.

Pentru a participa în cadrul Rabla Local și a beneficia de voucherul de 3.000 de lei, locuitorii din Caransebeș trebuie să fie proprietari ai vehiculului de cel puțin cinci ani, să nu aibă datorii la bugetul local, iar mașina să aibă o vechime mai mare de 15 ani. De reținut și că aplicanții acestui program nu au obligația să folosească cei 3.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Cererile pentru „Rabla Local” se pot depune, împreună cu documentele aferente (acte de identitate, acte de proprietate ale mașinii, certificate fiscal, cazier judiciar) la Primăria Caransebeș – Compartimentul Relații cu Publicul, Registratură, Arhivă.

Rabla Local este programul prin care românii pot casa mașini mai vechi de 15 ani, primind la schimb suma de 3.000 lei. La nivel național, programul are un buget de 240 de milioane de lei, este derulat de Administrația Fondului de Mediu și implementat, la nivel local, cu ajutorul unităților administrativ-teritoriale.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/