Caransebeșul, înfrățit cu Monte Corvino

Sărbătoarea Rusaliilor le-a adus locuitorilor din orașul de pe Timiș și Sebeș semnarea unui acord de principiu, care se referă la viitoarea înfrățire ce se va face între cele două orașe: Caransebeș și Monte Corvino. De altfel, delegația italiană a stat câteva zile în Caraș-Severin, perioadă în care a fost fermecată de frumusețea locului.

Italienii din Monte Corvino, în frunte cu primarul lor, Domenico Di Giorgio, sunt hotărâți să revină periodic în orașul istoric, Caransebeș, și în plus să aducă odată cu ei investitori, elevi pentru schimburi educațilonale, dar și o parte din cultura latină. Astfel că, aseară, în fața caransebeșenilor Domenico Di Giorgio și-a dezvăluit planurile și l-a asigrat pe primarul Marcel Vela, de tot sprijinul său atât în campania electorală, cât și după. Din centrul orașului, acțiunea s-a mutat în sediul Primăriei, unde a fost semnat acordul de înfrățire propriu-zis. „Este un moment important pentru Caransebeș pentru că Domenico este alături de noi pentru a demara înfrățirea între cele două localități. Semnarea acordului de astăzi este un pas important și sper ca el să fie de bun augur pentru cele două localități”, a declarat Marcel Vela, edilul-șef al orașului, la festivitate. Etapa următoare de colaborare se va dezvolta pe două componente: educațional-spiritual-cultural, dar și economic-financiar.

Proiectele transfrontaliere, ținta celor două primării
Domenico Di Giorgio i-a mulțumit edilului de la Caransebeș pentru modul în care a fost primit în oraș și l-a asigurat de o bună colaborare și pe viitor. Acesta a spus încă de la semnarea acordului de înfrățire că va identifica potențiali investitori în orașul său, pe care îi va aduce cu el, data viitoare. „Sunt fericit să încep acest drum și sunt sigur că de la această întâlnire vom avea capacitatea unei colaborări economice între firmele noastre, un schimb plăcut de tineret și, nu în ultimul rând, sunt sigur că vom ajuta la creșterea localităților noastre”, a subliniat primarul orașului Monte Corviano, din Italia.