Municipiul Caransebeş are pe ce se baza! Prostituatele, cea mai potentă sursă de venit… neîncasat!

Conform datelor primite de la Primăria Municipiului Caransebeș, cele mai mari datorii, din rândul persoanelor fizice, la bugetul municipalității le au femeile de moravuri ușoare, care îşi racolează clientela pe marginea drumului, mai ales la ieșire din Caransebeș spre Timișoara.

În top se află o femeie care a acumulat amenzi pentru practicarea prostituției de aproape 150.000 de lei, după cum precizează directorul economic al Primăriei Caransebeş, Horia Irimia.

„Ne-am conformat hotărârii locale și am publicat lista debitorilor, atât la persoane fizice, cât și juridice, cu datorii peste pragurile stabilite de Consiliul Local. La persoane fizice, primele în clasament sunt de fapt niște prostituate care nu au achitat amenzile de ani de zile. Ele primesc zeci de amenzi pe an și astfel s-au adunat pe numele lor sume exorbitante, cea mai mare sumă fiind de 146.000 de lei. Mai sunt două persoane fizice, una dintre ele cu zeci de mii de lei din amenzi de circulație, iar o altă persoană are impozite pe mașini pe care nu le-a plătit de foarte mult timp. Noi le-am înaintat somații, după care se trimit la băncile la care figurează pentru popriri pe conturi sau unde avem cunoștință că sunt angajați, pentru reținere din salariu. Dacă au bunuri, putem să le punem sechestru pe bunuri sau imobile. La cei care au avut, li s-a și pus“, ne-a declarat Horia Irimia.

Directorul economic precizează că în cazul persoanelor juridice „s-a urmat, de asemenea, aceeași procedură. Orice somație prelungește termenul, adică datoriile nu se prescriu. Atâta timp cât Primăria face demersuri de recuperare, suma nu intră în vreo prescripție. Din păcate, unele firme care au datorii mari nu au bunuri pe care să punem sechestru, la o firmă am făcut popriri la toate băncile, dar nu are tranzacții prin bănci. La alte firme, în schimb, le-am pus sechestru pe imobilele și terenurile pe care le dețin. Dacă nu vor plăti datoriile, în etapa următoare, de la sechestru se va ajunge la executare silită, respectiv evaluare și licitație pentru vânzarea bunurilor. Același lucru se va întâmpla și la persoane fizice”.

Horia Irimia a mai menționat că anul trecut Primăria Caransebeș a colectat 1,6 milioane de lei în urma procedurilor de recuperare a datoriilor de la debitori, atât persoane fizice, cât și firme. La ora actuală, Primăria Caransebeș are de primit de la datornicii urbei aproape 9 milioane de lei din impozite și taxe locale, dar și amenzi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/