Municipiile din Caraș-Severin, de un alb imaculat! [FOTO/VIDEO]

Cu toții ne-am dorit zăpadă de Crăciun, dar parcă nu chiar așa. Ninsorile abundente din aceste zile i-au lăsat pe toți fără cuvinte. Pagubele pleacă de la căderi de copaci, lipsa energiei electrice, drumuri blocate, circulație îngreunată și oameni necăjiți. Și ninsorile se pare că vor continua cu aceeași cadență, cel puțin până în această seară.

La Caransebeș, de exemplu, consilierii PSD au întrebat, când li s-a solicitat votul pentru aprobarea planului de măsuri de intervenție a serviciului de deszăpezire, dacă sunt pregătiți să nu fie luați prin surprindere. „Ni s-a răspuns că totul este pregătit, au în stoc ce le trebuie și iată acum cât de pregătiți sunt”, ne-a declarat consilierul Florin Bogdea.

CITEȘTE ȘI: Situație de criză în Banat! Mașini în șanț, copaci căzuți pe autoturisme și zeci de localități fără curent electric!

Am stat de vorbă și cu șeful SPIR (Serviciul Public de Întreținere și Reparații Străzi), ing. Ion Gheorghe Ștefan și ne-a menționat că nu există niciun drum blocat în municipiul Caransebeș și se circulă în condiții de iarnă. „Acum suntem în cartierul Racoviță, echipele de muncitori au lucrat non-stop și pe timpul nopții, este de înțeles că nu putem să oferim strada curată dacă ninsoarea continuă. Căile principale de acces în oraș sunt practicabile, Bucești – Hațeg, București – Timișoara, se poate circula, pe Ardealului se poate circula. În astfel de condiții nu poți decât să împingi zăpada pentru că este depunere continuă”, ne-a declarat directorul SPIR, Ion Gheorghe Ștefan.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157701423512632″]

În altă ordine de idei, pe centura Caransebeșului se circulă cu viteză redusă, iar pe DN 6, după Jupa spre Timișoara, de asemenea, se circulă cu 30-40 de km la oră. Muntele Mic este blocat după ce s-a întrerupt furnizarea energiei electrice.

La ora 13.00, la Primăria Caransebeș s-a constituit Comandamentul pentru Situații de Urgență.

Zonele cele mai afectate sunt trotuarele și zonele de pe carosabil spre trotuare, trecerile de pietoni care nu sunt curățate. Apelul primarului Felix Borcean vine și către caransebeșeni care sunt rugați să nu aștepte ca doar angajații Primăriei să lucreze și să intervină măcar în fața caselor.

În Reșița, nămeții ajung la peste jumătate de metru înălțime. Așa că posesorii de mașini au ieșit, înainte de prânz, să își curețe mașinile. Cei care n-au avut lopată n-au avut însă nicio șansă să plece cu mașinile de pe loc. Celorlalți nu le-a rămas decât să spere că ninsoarea se va opri și nu vor fi nevoiți ca dimineață să o ia de la capăt.

N-a putut fi vorba de utilaje care să intervină pe arterele dintre blocuri, atât timp cât și pe trotuarul de pe bulevardul principal oamenii și-au făcut singuri cărare pentru a putea circula. Pe Bulevardul Republicii, spre exemplu, se putea circula doar în șir indian. Unii riverani au ieșit și au curățat trotuarul din fața blocului și accesul în scară, dar restul trotuarului cui rămâne?

Nici stațiile de autobuz n-arătau mai bine la ora prânzului. Călătorii aveau o singură cărare pe care să ajungă la mijloacele de transport. Nu una făcută de angajații Primăriei Reșița…

Fotografiile de mai jos vorbesc de la sine ce a însemnat pentru Reșița și pentru traficul rutier de aici un cod portocaliu de ninsoare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157701424599852″]


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/