Încă două centrale sunt gata!

Vestea bună pentru reșițeni este că bugetul orașului nu va mai suporta pierderile de 60% de pe vechea rețea de furnizare a apei calde și a căldurii. Asta pentru că noul sistem este funcțional. Șapte centrale sunt gata, iar ultima va fi inaugurată în perioada imediat următoare.

Edilul-șef al orașului, Mihai Stepanescu, împreună cu directorii serviciilor din Primărie și cel al CET 2010, Aurel Marinescu, au inaugurat astăzi două centrale de cartier. Acestea sunt amplasate pe Aleea Mărghitaș și Strada Romanilor din oraș. „Am pus astăzi în funcțiune cele două centrale pentru că ele se află în apropierea școlilor, care vor beneficia de acum de apă caldă pe noul sistem”, a spus primarul orașului. Directorul CET 2010 a precizat faptul că pierderile de pe rețea se vor reduce aproape la zero. „Vor fi reduse pierderile, însă acest aspect nu se va regăsi în factura oamenilor, pentru că acestea au fost suportate până acum din bugetul orașului”, a subliniat Aurel Marinescu. În momentul de față, șapte centrale sunt puse în funcțiune, urmând ca ultima să fie funcțională în perioada imediat următoare. Valoarea lucrărilor, suportate din bugetul Primăriei, se ridică la 10 milioane de lei.

În ce privește firma care execută lucrările, aceasta a fost sancționată de Primăria Reșița, însă deocamdată nu a fost făcut un calcul final al penalităților pe care va trebui să le plătească. Cert este că ampla lucrare a centralelor de cartier ar fi trebuit să fie gata înainte de Crăciun.