Municipalitatea din Caransebeș și Pancevo colaborează în continuare pe proiectele transfrontaliere

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, stiri caransebes, marcel vela, deplasare in cehia, vizita de lucru

Colaborarea cu vecinii din Serbia, care a dat roade în ultimii ani, îi face pe șefii administrației publice din Caransebeș să depună alte două proiecte transfrontaliere, ce vor avea drept scop îmbunătățirea condițiilor de școlarizare în municipiul de pe Timiș și Sebeș. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la 2 milioane de euro.

Dacă se va obține finanțarea, o parte din bani vor fi folosiți pentru a reabilita corpul B al Colegiului Național „Traian Doda”, adică fosta școală cu clasele I-VIII nr. 8, unde se va realiza anveloparea clădirii, vor fi refăcute instalațiile, se va achiziționa o centrală termică nouă, va fi înlocuit acoperișul, va fi curățat subsolul, vor fi reabilitate sălile de clasă și grupurile sanitare și, nu în ultimul rând, va fi pavată curtea școlii. Valoarea proiectului va fi de 747 mii de euro.

Se are în vedere și reabilitarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2, valoarea lucrărilor fiind de aproape 1.326.000 de euro. Proiectul prevede refacerea instalațiilor termice și electrice, dar și dotarea cu mobilier pentru bucătărie și dormitoarele copiilor.

Primăria are această oportunitate și o asemenea finanțare europeană ar continua seria investițiilor în învățământul din Caransebeș. Nu am dorit să pierdem startul și sper ca ambele proiecte pe învățământ să fie finanțate”, a precizat primarul Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

1000x200 dacus 02

PREMIERĂ: Dronele de milioane de euro au făcut spectacol la Caransebeș!

350.000 euro pentru promovarea patrimoniului istoric!

 

publicitate si promovare online banner maxagro