Munca unuia, laurii altuia? Vila Popov, a tuturor! A fost semnat contractul de finanțare

Vila Popov, un proiect la care a lucrat până mai ieri city managerul Primăriei Caransebeș, Andrei Ungur, a fost aprobat. Contractul de finanțare de peste 5 milioane de lei a fost semnat de primarul Felix Borcean, cel care a fost acuzat de Andrei Ungur că și-a însușit laurii, deși nu a avut niciun merit pentru aprobarea lui. Edilul-șef i-a transmis fostului city manager că recunoaște munca sa, precum și pe cea a întregului compartiment de proiecte, însă primarul este cel care semnează contractele.

Nemulțumirile lui Andrei Ungur, actualmente funcționar în cadrul Transal Urbis, au apărut după ce postul său a fost desființat ca o răzbunare personală după ce Borcean a fost debarcat din toate funcțiile avute în PNL. În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Ungur, actualul președinte PNL Caransebeș, a spus că, dacă îl iei la bani mărunți, primarul nu cunoaște mai nimic din acest proiect de reabilitare a unei clădiri emblematice în vremurile de demult din cartierul Teiuș.

Vila Popov va fi transformată, în baza proiectului, în centru de zi pentru vârstnici. Primarul Felix Borcean a semnat vineri, 28 iunie, contractul de finanțare pentru proiectul „Înființare centru de zi pentru persoane vârstnice în municipiul Caransebeș”, în valoare de peste 5,2 milioane lei, fără TVA.

„Pe lângă faptul că este un real beneficiu pentru persoanele cărora le este adresată această investiție pe fonduri europene, dar și cu o cofinanțare destul de importantă din partea comunității locale, Vila Popov este și una din bijuteriile arhitectonice ale municipiului Caransebeș. Clădirea necesită un proces amplu de renovare, iar reabilitarea ei nu face decât să completeze aspectul deosebit al Teiușului”, apreciază edilul-șef.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8-Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Prioritatea de investiții 8.1-Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale, Obiectivul Specific 8.3-Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale.