Multiculturalitatea Timișoarei, celebrată la ruga orașului din acest an. Vor fi trei zile de activități diverse

piata victoriei timisoara
po 1000x100px (4)

Ruga Timișoarei, organizată vineri, în 10 septembrie, va fi urmată anul acesta, în 11 septembrie, de activități propuse de minoritățile alături de care timișorenii trăiesc. Ziua de duminică, 12 septembrie, va fi dedicată Sfântului Iosif.

Vor fi trei zile de activități diverse, expoziții, teatru, muzică, degustări de produse tradiționale, ateliere de dansuri și instrumente populare, parade ale costumelor, spectacole folclorice cu soliști îndrăgiți.

„Toate sunt menite să readucă în prim-plan multiculturalitatea Timișoarei, valorile ei culturale incontestabile, reconfirmând-o, odată în plus, pe cea a Ansamblului Timișul, care, de 53 de ani, pune cu cinste numele orașului pe harta lumii și în jurul căruia a fost creat Festivalul Inimilor. Membru al CIOFF (Comité International des Festivals Folkloriques), desfășurat, de 30 ani, sub patronajul UNESCO, Festivalul Inimilor urmează a fi reluat, la Timișoara, în 2022, cu sprijinul Primăriei Timișoara, după doi ani de incertitudine pandemică.”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

headerexpress cc

Programul detaliat va fi anunțat în perioada următoare.