„Mulți dintre cei care au fost la înmormântarea lui Frunzăverde au contribuit la durerea lui! A fost retras mișelește din lumea politică!”

Petru Nicolae Furdui, primarul comunei Berzasca, a comentat în termeni duri plecarea lui Sorin Frunzăverde într-o altă lume. Este cea mai mare pierdere pe care au suferit-o atât județul Caraș-Severin, cât și România! Mai mult decât atât, edilul îi arată cu degetul pe toți cei care au folosit numele lui Frunzăverde!

Trădarea celor din jur, dar și faptul că a îndrăznit să scoată la iveală anumite lucruri care trebuiau ținute ascunse de ochii opiniei publice i-au adus sfârșitul, atât politic, cât și din punctul de vedere al sănătății, acuză Furdui. Șeful administrației publice locale din Clisura Dunării l-a descris pe fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin nu doar ca pe un politician desăvârșit, un intelectual de excepție, un strateg de înaltă clasă, „un om care, la înălțimea valorii lui, știa să se coboare la nivelul oricăruia, și care îl făcea pe ascultător să se simtă la fel de important”, ci a căutat să scoată în evidență mocirla în care a fost târât, în ultimii ani, fostul ministru al Apărării, pe motiv că și-a însușit foloase necuvenite când, de fapt, „acesta a trăit într-o casă și nici mașină nu a avut”.

Plecând de la pictura murală a lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină, edilul-șef atrage atenția că, asemenea lui Iisus, și Frunzăverde a avut un Iudă, un trădător în spate: „A fost un om care a vrut binele și a sfârșit rău, asta pentru că a fost trădat”. Mai mult decât atât, primarul subliniază că, din punct de vedere spiritual, Frunzăverde a plecat împăcat dintre noi, „căindu-se de toate păcatele. A fost cu mine la Muntele Athos unde s-a spovedit. Știți, se spune că omul care moare de cancer, se va mântui! De ce? Pentru că e singura moarte pe care o aștepți să vină conștient și ai timp să te căiești comparativ cu o moarte subită”.

Nicolae Furdui relatează că printre cei care l-au petrecut pe politician pe ultimul drum s-au aflat și oameni care au contribuit, fără doar și poate, la durerea lui, oameni care i-au folosit numele și care au lăsat să se înțeleagă că el a fost cel mai rău om politic: „Sper ca acei oameni care au fost acolo să conștientizeze că au contribuit la locul unde se află, astăzi, Sorin și au fost doar să-și ceară iertare pentru situația în care l-au adus. Au fost niște personaje care au spus un lucru: că a fost modelul lor și că, până astăzi, la trei ani de când el nu mai e activ în lumea politică, rezultatele bune ale acțiunilor lui se simt. Sper ca lucrul pe care l-au spus să fi fost din suflet și că nu vor uita ceea ce au spus. Cine va citi acest articol știe la cine mă refer. Tocmai de asta nu vreau să-i divulg identitatea. Sper ca acest personaj să-și dea seama că mă adresez lui și să încerce să se-ndrepte atunci când gura o ia pe dinainte”.

Cunoscându-l pe fostul deputat PD de mai bine de 23 de ani, primarul Berzascăi spune că acesta a fost un „om corect care a ajutat pe toată lumea, fără să ceară nimic. Făcea politică la un alt nivel”. În plus, a mai dezvăluit edilul: „Mergeam la București, iar oamenii din Garda celui care îi era adversar, cei care l-au lovit cel mai dur spuneau: «Domnule, nu-l înțelegem pe Frunzăverde! Ăsta chiar nu vrea nimic? Să spună ce vrea numai să fie în grațiile noastre»”.

De ce l-a condamnat lumea pe Sorin Frunzăverde?!

Fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin nu se face responsabil, în opinia lui Furdui, de dezastrul din Caraș-Severin, județ pe care l-a condus atâta timp: „Nimeni nu a luat în considerare faptul că puterea economică a țării în acea vreme era mult mai mică decât acum. La nevoile pe care le avea județul îți trebuiau mult mai mulți bani. Ori, ce înseamnă Caraș-Severinul în macroeconomia țării noastre când, din păcate, totul se cântărește în voturi?”.

Ceea ce i-a deranjat pe mulți la Frunzăverde este faptul că „a fost omul care a anticipat răul care i se va întâmpla României. A fost omul politic care a spus că s-a creat un stat polițienesc și că primele lucruri care ar trebui făcute ca România să meargă bine este să se dea legea răspunderii magistraților și să se aprobe Codul Penal, după ce se dă amnistia”. Sorin Frunzăverde spunea: „«orice țară capitalistă și-a realizat mai întâi capitalul, apoi a tras linie și a zis gata! De aici, cine greșește, plătește», semn că prima capitalizare s-a făcut cu bani la negru sau prin intermediul compromisurilor, motiv pentru care inclusiv Rockefeller a refuzat să vorbească despre cum a făcut primul milion de dolari”.

Revenind pe plaiurile mioritice, Petru Nicolae Furdui a pus punctul pe i și a explicat care sunt lucrurile care l-au costat pe prietenul său enorm: „«Tot ce a fost luat din România, după 1990, toate compromisurile care s-au realizat, toate acestea s-au materializat în bani pe care i-au primit unii în conturile din afara țării». Asta ne zicea el, lucru care a fost confirmat în anumite emisiuni TV când Hrebenciuc spunea: «Dați legea amnistiei și lăsați să aducem banii din conturile din Elveția». Sunt peste 35 de miliarde de euro din Elveția. În acest context, nu mai aveam nevoie de fonduri europene. Ar fi fost rău pentru ei dacă aduceam banii în țară. Asta pentru că puteam să ne dezvoltăm. România a avut 9 rafinării, iar azi nu mai are niciuna. Ei bine, sărăcindu-te și nelăsându-te să-ți aduci capitalul pe care să-l investești în zona privată a propriului tău capital, rămâi la mâna celui care joacă și care-l pun pe X sau Y să urle. Aceste lucruri spuse l-au costat mult pe Frunzăverde.”, a concluzionat primarul comunei Berzasca pentru expressdebanat.ro.

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/