Multe cazuri de COVID-19 în Banat! Lugojul, pe primul loc în statistica din Timiș

Au explodat cazurile de coronavirus în Banat. La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost confirmați, cu infecție cu SARS-CoV-2, 1.339 de români dintre care 78 sunt din județul Timiș, iar 58 din Caraș-Severin. În ambele județe au fost înregistrate și decese.

Cele 78 de cazuri depistate în Timiș sunt din: Lugoj – 40,  Timișoara – 16, Periam – 4, Giroc- 7, Buziaș – 6, Giarmata – 1, Surducu Mic (Traian Vuia) – 1, Botești (Bârna) – 1, Sănnicolau Mare – 1, Periam – 1, Deta -1, Dumbrava – 1, Hitiaș (Racovița)-1, Batești (Făget) -1, Chișoda (Giroc)-1, Utvin (Sânmihaiu Român) – 1, Șandra – 1, Becicherecu Mic – 1. De asemenea, alți patru timișeni care s-au infectat în timpul călătoriilor în alte județe apar în raportările din zonele respective.

În județul Timiș, au fost raportate cu infecție și trei cadre medicale, iar în spitale sunt internați 148 de pacienți, dintre care 11, la Anestezie și Terapie Intensivă. De la începutul pandemiei, 134 de timișeni au pierdut lupta cu boala, trei dintre ei, în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește focarele din județul Timiș, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică transmit că pe listă se află nouă. Este vorba despre patru firme, IPJ Timiș, un cămin pentru persoane vârstnice, o unitate de producție și Spitalul Județean din Timișoara. Pe lângă acestea se adaugă Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Lugoj, unde numărul cazurilor a explodat. Dacă ieri au fost raportate 24 de cazuri, astăzi vorbim de 65.

La nivel național, au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 47 de decese. „În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.396. Dintre acestea, 485 sunt internate la ATI”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

De la începutul pandemiei, în România au fost depistați 92.595 de bolnavi COVID-19, peste 39.600 au fost declarați vindecați, iar aproape 12.000 au fost externați la 10 zile de la depistare pentru că nu au prezentat simptome.