Mult prea bun! Bănățeanul Sergiu Novac, din nou argint la Olimpiada Balcanică de Matematică

Sergiu Novac, elev la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, a obținut un nou rezultat de excepție: medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori, întrecere ce a avut loc în perioada 30 aprilie – 5 mai, la Chișinău, în Republica Moldova.

La ediția 2019 a Olimpiadei Balcanice au participat echipe din 17 ţări: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre cu statut permanent) şi Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie (țări cu statut de invitat).

Elevii români au obținut la ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice de Matematică șase distincții: două medalii de aur și patru medalii de argint. Medaliile de aur au fost obținute de Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța) și Leon-Roland Bălan-Tribus (Liceul International de Informatică din București), elevi care au obținut aur și anul trecut, iar medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu Novac (Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj), Darius-Cristian Lazea (Colegiul Național „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Şimon (Liceul International de Informatică din București) și Dragoș Crișan (Colegiul Național „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca).

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică) și însoțită de prof. Dănuț Aramă (Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna) și prof. Cristian-Vladimir Cerbu-Sfarghiu (Colegiul Liceal Militar „Şefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc).

Sergiu Novac, pregătit de prof. Adriana Mariș, a fost laureat cu argint și anul trecut, la Olimpiada Balcanică de Matematică de la Belgrad.

banner 970 x 250