Motiv de fericire pentru timișoreni: s-a decis soarta uneia dintre centurile orașului!

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, pe contul personal de Facebook, că s-a încheiat licitația pentru Centura de Sud a Timișoarei. Firma italiană Tirenna Scavi se va ocupa de proiect.

Primarul Timișoarei nu este de acord cu termenele exagerate practicate de mai toate firmele de construcții din România: „Doi ani e mult prea mult pentru o șosea de 25,4 kilometri cu o bandă pe sens, în câmpie!” Conform edilului, firma declarată câștigătoare în urma licitației va avea șase luni la dispoziție pentru a aduce proiectul la zi și doi ani pentru execuție, perioadă care, în opinia lui Robu, este prea mare în raport cu lungimea centurii. Primarul orașului de pe Bega cere finalizarea lucrărilor până la 1 ianuarie 2021, când Timișoara va primi titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Centura va costa 324 de milioane de lei!

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Nicolae Robu le-a reamintit celor interesați, că prețul lucrărilor va fi de 324 de milioane de lei, TVA inclus. „Banii vor proveni în cea mai mare parte de la Uniunea Europeană, iar diferența va reprezenta cofinanțare a statului român”, a precizat edilul.

Primarul Timișoarei a asigurat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere că autoritățile locale vor supraveghea proiectul, pentru ca timișorenii să scape de traficul aglomerat din oraș.

Sursa foto: Facebook Nicolae Robu

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/