Moțiune de cenzură. De ce trebuie Guvernul Orban să plece?

Opoziția parlamentară din Caraș-Severin se pregătește pentru susținerea moțiunii de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Orban. Senatorul social-democrat Ionuț Chisăliță și deputatul Pro România Ion Mocioalcă pornesc de la premisa că această moțiune de cenzură este foarte importantă pentru viitorul țării, chiar dacă ea a fost depusă în preajma alegerilor locale.

„Luni, 31 august, va fi un moment extrem de important pentru această țară, pentru că vom vota moțiunea de cenzură împotriva celui mai incompetent și iresponsabil guvern. Guvernul Orban. Din păcate, s-a demonstrat că guvernele de Dreapta duc țara în prăpastie, cu atât mai mult cu cât, într-o perioadă foarte scurtă de timp, Guvernul Orban s-a îndatorat mai mult decât s-a îndatorat România în 30 de ani. Sper ca moțiunea de cenzură să treacă și vrem în perioada următoare negocieri pentru un nou guvern care să reușească să salveze atât cât se mai poate din dezastrul produs de liberali. Voi vota la vedere și sper să o facă și toți colegii mei la fel.”, mărturisește senatorul Chisăliță.

De partea cealaltă, Ion Mocioalcă, deputat și secretar general al Pro România, vorbește despre înțelegeri subversive, ba chiar despre trădări în rândul opoziției, în special al parlamentarilor PSD.

„Și eu, și Pro România votăm în favoarea moțiunii. Noi ne dorim ca Guvernul Orban să plece cât mai repede. Criza sanitară și economică nu că este îngrijorătoare, ci de-a dreptul catastrofală pentru România, iar PNL s-a dovedit total depășit de situație și incapabil să gestioneze aceste crize. Pro România va fi prezentă la moțiune, însă, așa cum am mai spus-o, aici, pe Dâmbovița, trădarea este în floare și eventualele înțelegeri pe care noi, cei de la Pro România, nu le puteam gestiona între diverși colegi parlamentari și PNL ar putea să influențeze rezultatul moțiunii. Speranța mea e că va fi totuși un număr de voturi care să ne dea speranțe pentru o altfel de toamnă la care ar trebui să spere românii.”, ne-a mărturisit liderul Pro România.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori și deputați, să fie dezbătută și votată luni, într-o ședință care va începe la ora 14.00. Grupul deputaților PNL nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură, a anunțat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman. Și liderul USR, Dan Barna, a anunțat deja că formațiunea pe care o reprezintă nu va participa la votarea moțiunii.