Moșul vine și după Anul Nou! 300 de tablete gratuite pentru elevii din Făget

Elevii din Făget cu posibilități financiare mai reduse vor primi după vacanță, în prima săptămână, peste 300 de tablete cu internet inclus. Dintre acestea, 100 de tablete au fost achiziționate de autoritățile locale, iar 203 tablete au fost primite prin programul național „Școala de acasă”.

„În cei 12 ani de când sunt primar al orașului Făget, Primăria și Consiliul Local au acordat o atenție deosebită învățământului făgețean. Și în această perioadă dificilă, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, venim în sprijinul elevilor cu posibilități mai reduse și asigurăm 100 de tablete cu internet inclus. De asemenea, prin programul național «Școala de acasă» am primit 203 tablete, elevilor din Făget revenindu-le cel mai mare număr de tablete dintre orașele din județ. Așa că, împreună cu domnul director al liceului, în prima săptămână de după vacanță vom înmâna elevilor 303 tablete cu internet inclus.”, a precizat primarul Marcel Avram.

În plus, în urma demersurilor făcute de către autoritățile din Făget, o firmă va introduce rețeaua de internet și în  localitatea Bunea Mare, astfel încât și elevii din acest sat să poată participa la cursurile online.

„Mă bucur că am reușit, după multe încercări, să sensibilizăm o firmă și să o convingem să introducă internetul și în Bunea Mare. Chiar dacă le va trebui ceva vreme să își amortizeze investiția, a fost mai mult o acțiune de suflet și adresată în primul rând elevilor care nu puteau participa la cursurile online.”, a mai spus primarul Marcel Avram.