Moș Nicolae vine cu ghetuțe… la propriu!

Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă, ATOR Banatul de Munte și Episcopia Caransebeșului desfășoară, în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie, campania umanitară „Zâmbește și Dăruiește”, o campanie menită să le reitereze copiilor nevoiași din Moldova Nouă și din împrejurimi că Moș Nicolae chiar există, iar asistenții săi (oamenii cu suflet mare) îl vor ajuta să ajungă la destinație, indiferent de împrejurări.

În fiecare an, venirea lui Moș Nicolae e așteptată cu sufletul la gură de milioane de copii din întreaga lume. În funcție de cumințenie sau nu, pe lista moșului curg tot felul de cerințe: dulciuri, jucării – care mai de care mai performante și cât mai apropiate realului, telefoane, tablete etc, iar dacă și nuielușa ar putea fi conectată la Wi-Fi, pentru accesul la rețelele sociale, de ce nu? Doar e la modă!

Moda ca moda, însă organizatorii campaniei „Zâmbește și Dăruiește” știu un singur lucru: nu tot ce e la modă șade bine sau, mai bine zis, nu e neapărat util. De aceea, aceștia s-au orientat să taie, de pe lista moșului, dulciurile și gadget-urile și să le ofere micuților (care, poate, și-au pierdut speranța venirii bătrânului cu tolba plină de daruri) lucruri utile, menite să le aducă zâmbetul, din nou, pe buze și să le redea încrederea în sine și în magia sărbătorilor de iarnă. Este vorba aici despre: ghetuțe și hăinuțe.

Mai multe detalii despre această inițiativă aparte ne sunt oferite de preotul paroh al parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă, Ion Nedelcu: „Este o campanie la nivelul județului. Va fi o campanie – «Ghetuțele lui Moș Nicolae» și ce-nseamnă această campanie? Ei bine, nu vom împărți dulciuri, așa cum se obișnuiește de Moș Nicolae, sau, pe lângă acele lucruri pe care, oricum, în mod obișnuit, le facem, vom împărți, la propriu, ghetuțe celor care au nevoie. Ceea ce vreau să spun este că, pe lângă ghetuța asta de Moș Nicolae, care va fi dată celor nevoiași, noi vrem să extindem puțin campania și să oferim și îmbrăcăminte celor care sunt în nevoi. De cele mai multe ori ne limităm, ce-i drept, ca de sărbători să oferim un dulce, ceva, dar nu știm că, de fapt, ei au nevoie și de îmbrăcăminte, și de încălțăminte. Sunt mai goluți și vine iarna. Noi avem deja o bază de date, ca să spunem așa, a celor nevoiași și sunt peste 50 de copii și tineri care vor beneficia de această campanie în preajma sărbătorilor (pe lângă alte campanii umanitare pe care le-am desfășurat în trecut). Această campanie se va extinde undeva chiar peste ziua de Sfântul Nicolae, cred că undeva până în 15 decembrie”.

Referitor la modalitățile în care putem „îmbrăca și încălța un copil de sărbători”, atât numărul de telefon: 0724 994 959, cât și site-ul parohiei de la Moldova Nouă: http://www.parohiamoldovanoua.ro sunt puse la dispoziție pentru mai multe detalii/informații.

banner 1000 x 100 hd