Moș Crăciun nu a uitat pe nimeni. Gest nobil pentru vârstnicii în nevoie din Reșița

Bătrânii din Reșița care sunt în atenția angajaților Federației Caritas Timișoara au primit cadouri de la Moș Crăciun în avans.

Vârstnicii din Reșița care nu se pot descurca singuri, care au nevoie de sprijin și de o vorbă bună, sunt tot timpul anului în atenția unicului angajat pe care Federația Caritas din Timișoara îl are în această zonă și a voluntarului, care este deja pensionar. În perioada sărbătorilor, bătrânii primesc și mici atenții. Tocmai de aceea, în luna decembrie, pentru că Moș Crăciun nu uită pe nimeni, cei din Federație au devenit ajutoarele Moșului, împreună cu Asociația caritativă „Sfântul Vincențiu de Paul” din Reșița, în special prin grija Gheorghiței Elfride.

13 pachete de Crăciun au fost distribuite în această perioadă bătrânilor înscriși în programul de monitorizare al Serviciului de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice Reșița. Cadourile au putut fi oferite prin eforturi personale, gestul fiind cu atât mai nobil.

Cei care doresc să sprijine astfel de inițiative sunt rugați să ia legătura cu Amelia Cservenka (angajatul Federației Caritas care gestionează activitatea din Reșița) – tel. 0774 491 735 sau 0734 406 257.

Federația Caritas Timișoara, prin Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice Reșița, are în continuare grijă de 23 de bătrâni din oraș, înscriși în programul de monitorizare. Prin singurul angajat din oraș și un voluntar, vârstnicilor le sunt livrate acasă alimente și medicamente de câte ori au nevoie sau le sunt plătite facturile, reprezentanții Caritas ținând în permanență legătura cu ei prin telefon.