Morții nu mint!

Deputatul PSD Ion Mocioalcă acuză Guvernul Orban că refuză să crească numărul testărilor zilnice pentru a putea crea o aparentă ținere a pandemiei COVID-19 sub control și astfel să justifice organizarea alegerilor parlamentare la termen. 

„România este, probabil, singurul stat din Uniunea Europeană în care, în weekend, se fac de trei sau patru ori mai puține teste ca într-o zi normală. La noi, pandemia are zile libere, în weekend ne lovește mai puțin. Cifrele care nu mint, indiferent de cum sunt comunicate, sunt cele ale persoanelor decedate. România depășește zilnic 150 de morți din cauza Covid-19 iar ministerul Sănătății vorbește de platou și de efectele benefice ale soluțiilor implementate de guvern. Când mai vorbește despre soluțiile foarte bune implementate de guvernul PNL în ultimul an, îl rog pe domnul premier Orban să se gândească și la cei peste 10.000 de români morți din cauza Covid-19”, a comentat deputatul PSD, candidat la alegerile din 6 decembrie pentru un loc în Senatul României.

În România au fost înregistrate 5.554 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, din 16.225 de teste. Un număr de 148 de români au murit infectați cu SARS-CoV-2, iar în Terapie Intensivă sunt internați 1.250 de persoane.

 

(E)